Στο ανατολικό τμήμα της Ινδίας,  δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι παράκτιων περιοχών εγκαταλείπουν τα σπίτια τους περιμένοντας το χτύπημα του ισχυρότατου κυκλώνα Παϊλίν, ο οποίος πλησιάζει ορμώμενος από τον κόλπο της Βεγγάζης.

Οι ινδικές Αρχές προειδοποιούν πως υπάρχει κίνδυνος για απώλεια ανθρώπινων ζωών και εκτεταμένες ζημιές από το σύστημα κακοκαιρίας, το οποίο αναμένεται να φτάσει στην ξηρά το απόγευμα του Σαββάτου. Ο Παϊλίν προβλέπεται να φέρει ισχυρή βροχή και ανέμους ταχύτητας μέχρι και 220 χιλιομέτρων/ώρα ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων το ισχυρότερο σημείο της καταιγίδας θα βρεθεί κάπου μεταξύ το Καλινγκαπατνάμ και το λιμάνι Παραντίπ.

H πορεία του προβλέπεται με κίνηση προς τα βορειοδυτικά, με το κέντρο του να βρίσκεται το Σάββατο πάνω στην ακτή, την Κυριακή βορειότερα στην ινδική ενδοχώρα οπότε και θα αρχίσει, μέχρι και την Δευτέρα, να αποδυναμώνεται. Σε σημερινές δορυφορικές εικόνες, το σύστημα κακοκαιρίας πάνω από τον Κόλπο της Βεγγάζης εμφανίζεται να καλύπτει έκταση ίση με περίπου το μισό της Ινδίας.

Σε καταφύγια έχουν μεταφερθεί ήδη 5.000 οικογένειες και στόχος των Αρχών, όπως μεταδίδει το Reuters, είναι μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου να έχουν απομακρυνθεί 100.000 οικογένειες.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ