Μήνυμα του Σαμαρά από τις Βρυξέλλες για τους “λάθρο”
Ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, από τις Βρυξέλλες, αναφερόμενος στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης που έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις κυρίως στις χώρες του Νότου, διεμήνυσε: «Είμαστε όμως εδώ και για να βρούμε λύση».
Το «οξύ» και «μακροχρόνιο» πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, που αντιμετωπίζουν κυρίως οι χώρες της Νότιας Μεσογείου, υπογράμμισε από τις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.
Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός δήλωσε τα εξής: «Είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για την ψηφιακή οικονομία, την τραπεζική ενοποίηση, για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, κυρίως για την απασχόληση των νέων. Είμαστε όμως εδώ και για να βρούμε λύση σε ένα οξύ και μακροχρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κυρίως οι χώρες της Νότιας Μεσογείου και έχει να κάνει με τη λαθρομετανάστευση. Έχουν τεθεί πολλοί στόχοι και προχωράμε».
Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός, μία ημέρα μετά από την έγκριση της προγραμματικής συμφωνίας Ν.Δ. – ΠαΣοΚ και εν όψει της έλευσης των δανειστών, αναμένεται να επιχειρήσει, ήδη από σήμερα, να πείσει τους Ευρωπαίους για το περιορισμένο των ελληνικών αντοχών σε ό,τι αφορά στην επιβολή των μέτρων.
Νωρίτερα, στο περιθώριο της συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο κ. Σαμαράς είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συναντώνται, σήμερα και αύριο, στη βελγική πρωτεύουσα, για να συζητήσουν την κοινωνική διάσταση και το πρόβλημα της ανεργίας και να αναζητήσουν τρόπους για την ενίσχυση του συντονισμού της οικονομικής πολιτικής των κρατών – μελών.
Στην ατζέντα της Συνόδου βρίσκεται εξ άλλου το ζήτημα των ολοένα αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών στην Ευρώπη, μετά τα τραγικά γεγονότα στην Λαμπεντούζα της Ιταλίας.
Η οικονομική και κοινωνική πολιτική και η Οικονομική και Νομισματική Ένωση θα συζητηθούν, την πρώτη ημέρα της Συνόδου, κατά τη διάρκεια του δείπνου εργασίας των ηγετών, παρουσία του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), κ. Μάριο Ντράγκι.
Σε ό,τι αφορά στη χρηματοδότηση της οικονομίας, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα αναζητήσουν τρόπους για να διευκολυνθεί η πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση, επί τη βάσει της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.
Η δεύτερη ημέρα της Συνόδου θα αφιερωθεί, κατά κύριο λόγο, στο ζήτημα της μετανάστευσης.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr