Ένας μαχητής των Πακιστανών Ταλιμπάν δήλωσε σήμερα ότι η σορός του επικεφαλής του κινήματος Χακιμουλάχ Μεχσούντ «είναι κατεστραμμένη, αλλά αναγνωρίσιμη» μετά την επίθεση αμερικανικού τηλεκατευθυνόμενου μη επανδρωμένου αεροσκάφους εναντίον του οχήματος στο οποίο επέβαινε, όπου και βρήκε τον θάνατο.

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσαν ότι ο Μεχσούντ και τρεις ακόμη άνδρες σκοτώθηκαν την Παρασκευή στην πόλη Μιρανσάχ, προπύργιο των Ταλιμπάν στο Βόρειο Ουαζιριστάν που γειτονεύει με το Αφγανιστάν. Ηγετικά στελέχη των Ταλιμπάν δήλωσαν ότι η κηδεία του Μεχσούντ θα πραγματοποιηθεί σήμερα, ενώ ήδη υπάρχουν διαφωνίες για τον αντικαταστάτη του.

Ο Μεχσούντ είχε αναφερθεί ότι σκοτώθηκε σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν. Ωστόσο αργά χθες το βράδυ (τοπική ώρα) πηγές των υπηρεσιών πληροφοριών, αξιωματικοί του στρατού και πηγές των εξτρεμιστών στη χώρα επιβεβαίωσαν πως σκοτώθηκε στην επιδρομή που έγινε στην περιοχή του Βόρειου Ουαζιριστάν.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο Χακιμουλάχ Μεχσούντ σκοτώθηκε στην επιδρομή του τηλεκατευθυνόμενου», είπε ανώτερος αξιωματικός των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε προσφέρει πέντε εκατομμύρια δολάρια για πληροφορίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη σύλληψη του Μεχσούντ, μετά την εμφάνισή του σ’ ένα αποχαιρετιστήριο βίντεο ενός Ιορδανού βομβιστή-καμικάζι ο οποίος είχε σκοτώσει επτά πράκτορες της CIA σε μία βάση στο Αφγανιστάν το 2009. Αμερικανοί εισαγγελείς είχαν ασκήσει ερήμην κατηγορίες σε βάρος του για την εμπλοκή του στην επίθεση αυτή.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ