Αιματηρές συγκρούσεις σε πανεπιστήμιο του Καΐρου
Ένας φοιτητής πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε κατά την διάρκεια συγκρούσεων που ξέσπασαν μεταξύ υποστηρικτών του ανατραπέντος προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, και των δυνάμεων ασφαλείας στο πανεπιστήμιο Αλ Αζχάρ του Καΐρου, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Αλ Αχράμ.
Οι δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν χθες το βράδυ στο πανεπιστήμιο, αφού κλήθηκαν να θέσουν υπό έλεγχο τους διαδηλωτές, οι οποίοι είχαν βάλει φωτιά σε δέντρα μέσα στην πανεπιστημιούπολη, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο Ειδήσεων, MENA.
Ο φοιτητής χτυπήθηκε στο κεφάλι από σκάγια κατά την διάρκεια των συγκρούσεων, ενώ ακόμα 5 άτομα συνελήφθησαν, ανέφερε η Αλ Αχράμ, προσθέτοντας ότι οι φοιτητές εκτόξευσαν πέτρες και τούβλα κατά των δυνάμεων ασφαλείας καθώς βρίσκονταν ταμπουρωμένοι πίσω από τα τείχη της πανεπιστημιούπολης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φοιτητές οργάνωσαν την διαμαρτυρία απαιτώντας την απελευθέρωση ακτιβιστών που φοιτούσαν στο πανεπιστήμιο και είχαν συλληφθεί στο πλαίσιο προηγούμενων συγκρούσεων.
Πηγή: ΑΠΕ
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr