Ιράκ: Έξι στρατιωτικοί νεκροί από οβίδες

Επίθεση με οβίδες πραγματοποιήθηκε, σήμερα Δευτέρα, εναντίον στρατοπέδου δυτικά της Βαγδάτης. Από την επίθεση σκοτώθηκαν έξι ιρακινοί στρατιωτικοί, μεταξύ των οποίων τέσσερις αξιωματικοί, σύμφωνα με πηγές στις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.
Μεταξύ των θυμάτων βρίσκεται και ένας ταξίαρχος, από την επίθεση εναντίον του στρατοπέδου, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του Αμπού Γράιμπ, σύμφωνα με τις πηγές.
Η επίθεση σημειώθηκε δύο ημέρες μετά το θάνατο δεκαπέντε ιρακινών στρατιωτικών, μεταξύ των οποίων ένας στρατηγός και τέσσερις αξιωματικοί, σε επίθεση εναντίον κρησφύγετου της Αλ Κάιντα δυτικά της πρωτεύουσας.
Οι 15 στρατιωτικοί, μεταξύ των οποίων ο στρατηγός Μοχάμεντ Αλ Κάρουι που διοικούσε την 7η Ταξιαρχία, βρήκαν το θάνατο ενώ πραγματοποιούσαν επίθεση εναντίον του κρησφύγετου του τρομοκρατικού δικτύου σε τοποθεσία κοντά στην Αλ Ρούτμπα, 380 χλμ. δυτικά της Βαγδάτης.
Το 2013 ήταν μια μαύρη χρονιά για το Ιράκ, όπου η βία πλησίασε τα επίπεδα του 2008, όταν η χώρα έβγαινε μόλις από έναν εμφύλιο πόλεμο μετά την αμερικανική εισβολή του 2003.
Περισσότεροι από 6.600 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την αρχή της χρονιάς σ’ όλη τη χώρα, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται στους αριθμούς που ανακοινώνουν πηγές των δυνάμεων ασφαλείας, καθώς και των ιατρών.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr