Πούτιν: Επιτρέπει τις διαδηλώσεις στο Σότσι υπό όρους

Ένα βήμα πίσω κάνει ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πουτιν, υπογράφοντας διάταγμα που επιτρέπει τις διαδηλώσεις στο Σότσι κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.
Βέβαια, το «ναι» έρχεται υπό προϋποθέσεις, καθώς ο Πούτιν επιτρέπει συγκεντρώσεις και πορείες σε περιοχές ή κατά μήκος των οδών που πρέπει να συμφωνηθούν με τις αρχές της πόλης της Μαύρης Θάλασσας.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, Ντμίτρι Πέσκοφ, οι Ρώσοι θα μπορούν να συγκεντρώνονται ελεύθερα και να προχωρούν σε πορείες διαμαρτυρίας αν θέλουν, αρκεί να υπάρχει περιορισμένος αριθμός διαδηλωτών.
Όλα αυτά έπειτα από τις πιέσεις τη Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) σχετικά με την άρση του διατάγματος που είχε υπογράψει το περασμένο καλοκαίρι και απαγόρευε οποιαδήποτε συγκέντρωση ή πορεία που αφορούσε θέματα που δε σχετίζονται με τους Αγώνες εντός της αυστηρά ελεγχόμενης ζώνης ασφαλείας.
Την ίδια στιγμή, η Γερμανική ολυμπιακή αποστολή έρχεται με όχι φιλικές διαθέσεις, αφού σκοπεύει να ντυθεί με στολές που θυμίζουν την πολύχρωμη σημαία των ομοφυλόφιλων, προφανώς για να “πικάρει” τον Πούτιν… Έτσι κι αλλιώς οι Γερμανοί ποτέ δεν φημίζονταν για το “χιούμορ” τους.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr