Μαχητικά F-22 πρόκειται να αναπτύξει η αμερικανική Αεροπορία στην Ιαπωνία, μέσα στον Ιανουάριο έκανε γνωστό το αμερικανικό Πεντάγωνο. Η Α:εροπορία των ΗΠΑ πρόκειται να μετασταθμεύσει συνολικά  12 μαχητικά F-22 και περίπου 300 άτομα από την ΑΒ Langley στην αεροπορική βάση της Kadena.

Τα αεροσκάφη πρόκειται να επιχειρούν με την 18η Πτέρυγα η μεγαλύτερη στην αμερικανική Αεροπορία η οποία περιλαμβάνει επίσης αεροσκάφη F-15, E-3 AWACS, KC-135 και ελικόπτερα  HH-60 Pave Hawk.

Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που F-22 αναπτύσσονται στην Ιαπωνία καθώς αυτό αποτελεί πάγια διαδικασία της USAF αλλά με τεταμένο το κλίμα στις σχέσεις Ιαπωνίας, ΗΠΑ από τη μια πλευρά  και Κίνας από την άλλη η παρουσία του πιο σύγχρονου αμερικανικού μαχητικού μόνο ως φιλική κίνηση δεν μπορεί να ερμηνευθεί από τους Κινέζους.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ