Συρία: Συμφωνία κυβέρνησης – ισλαμιστών για ανθρωπιστική βοήθεια στη Χομς

Στη Συρία, οι αντιπροσωπείες της συριακής κυβέρνησης και των ισλαμιστών, που έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις στη Γενεύη για την επίλυση της συριακής κρίσης, συμφώνησαν να συζητήσουν τις επόμενες δύο ημέρες πιθανούς τρόπους για την διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στην πολιορκημένη πόλη Χομς, στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, δήλωσαν την Παρασκευή διπλωματικές πηγές.
«Συμφώνησαν να εργαστούν τις επόμενες 48 ώρες για να αποκτήσουν πρόσβαση ανθρωπιστικές οργανώσεις στη Χομς», δήλωσε η μία από τις πηγές αυτές, αναφερόμενη στη συριακή πόλη κάποιες συνοικίες τις οποίας που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών πολιορκούνται από τον στρατό του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.
«Τα πρακτικά ζητήματα έχουν ήδη τύχει επεξεργασίας, τα πράγματα είναι έτοιμα και αν η κυβέρνηση δεν τα εμποδίσει, τότε μπορούν να προχωρήσουν γρήγορα», πρόσθεσε.
Οι δύο πλευρές αναμένεται να ξεκινήσουν το Σάββατο στη Γενεύη απευθείας συνομιλίες παρόντος του διεθνούς μεσολαβητή για τη Συρία Λάκνταρ Μπραχίμι.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr