«Κ…ες θα πεθάνετε όλοι» φώναζε ο Ντέβιν Κέλεϊ, ο 26χρονος δράστης της φονικής επίθεσης, ενώ πυροβολούσε 450 φορές κατά των ανυποψίαστων πιστών λέει η Ρόζα Σολίς, η οποία γλίτωσε με ένα τραύμα στο χέρι αφού κρύφτηκε κάτω από ένα στασίδι παριστάνοντας τη νεκρή.



Σύμφωνα με την ίδια ο 26χρονος μακελάρης περπατούσε πάνω-κάτω τον κεντρικό διάδρομο της εκκλησίας και πυροβολούσε. 
«Μετά τη φωνή του το μόνο που ακουγόταν ήταν ουρλιαχτά, κλάματα και μητέρες να ψάχνουν τα παιδιά τους» περιγράφει η Σολίς όσα συνέβησαν μέσα στην εκκλησία.

Μαζί με την Σολίς στην εκκλησία ήτνα ο σύζυγός της Χοακίν Ραμίρεζ, ο οποίος, μάλιστα, δεν ήθελε να πάει στην εκκλησία τη μοιραία Κυριακή αλλά τελικά πείστηκε από τη σύζυγό του.

Όπως λέει ο Κέλεϊ αναζητούσε όλα τα μωρά και όταν τα έβρισκε τα πυροβολούσε στο κεφάλι εξ επαφής.

Μια άλλη γυναίκα, η Φαρίντα Μπράουν, που νοσηλεύεται τραυματισμένη, είπε στο γιό της πως είδε τον Κέλεϊ να περπατάει τουλάχιστον 10-15 φορές τον κεντρικό διάδρομο πυροβολώντας.

«Πυροβολούσε τους πάντες. Και όταν όλοι σταμάτησαν να κουνιούνται, ο Κέλεϊ περπατούσε ανάμεσα στους διαδρόμους και πυροβολούσε όσους έβλεπε στο πάτωμα» φέρεται να είπε η Μπράουν στο γιο της.

Το μακελειό έλαβε τέλος όταν ο Κέλεϊ βγήκε από την εκκλησία και εκεί τον αντιμετώπισε ο Στίβεν Γουίλφορντ, ο οποίος άνοιξε πυρ εναντίον του με την καραμπίνα που κρατούσε στα χέρια του.
 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ