(Ανανέωση 16:22) Ένας 60χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα έξω από σταθμό του μετρό στη Στοκχόλμη, ανακοίνωσε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι το περιστατικό δεν δείχνει να συνδέεται με τρομοκρατία.

Ο άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά όταν σήκωσε ένα αντικείμενο από τον δρόμο, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας. Σύμφωνα με τις εφημερίδες Expressen και Aftonbladet, πιθανόν να επρόκειτο για χειροβομβίδα.

Η αστυνομία αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την πληροφορία για την οποία οι εφημερίδες δεν επικαλούνται πηγές.

«Προφανώς υπάρχει κάτι που προκάλεσε ισχυρή έκρηξη…Αλλά θα πρέπει να περιμένουμε να γίνει έρευνα των εμπειρογνωμόνων», είπε ο εκπρόσωπος.


Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν ξένα πρακτορεία ειδήσεων, πριν από λίγο σημειώθηκε έκρηξη έξω από σταθμό του μετρό στην περιοχή  Huddinge,  κοντά στη Στοκχόλμη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν δύο τραυματίες,έναν 60χρονο άντρα και μία 45χρονη γυναίκα.. 

Η έκρηξη σημειώθηκε στην είσοδο του σταθμού Βάρμπι Γκαρντ.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα η έκρηξη φέρεται να έλαβε χώρα όταν ο 60χρονος σήκωσε εγκαταλελειμένο αντικείμενο, ωστόσο η συγκεκριμένη πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί από την αστυνομία.  

Οι τραυματίες έχουν ήδη μεταφερθεί στο νοσοκομείο ενώ η αστυνομία διεξάγει έρευνες για να εξακριβώσει τι ακριβώς έχει συμβεί. 

Σύμφωνα με αξιωματούχο της σουηδικής αστυνομίας δεν φαίνεται το περιστατικό να συνδέεται με τρομοκρατία. Η περιοχή έχει αποκλειστεί προκειμένου να ελεγχθεί από πυροτεχνουργούς.

Το tweet της αστυνομίας για το περιστατικό 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ