Ανατριχιαστικές εικόνες από το εσωτερικό των φυλακών στη Νότια Καρολίνα: Πτώματα στους διαδρόμους

Ο καβγάς ανάμεσα σε συμμορίες πυροδότησε ολονύχτιες ταραχές στη φυλακή Lee Correctional Institution στη Νότια Καρολίνα. Αποτελεί την πιο αιματηρή εξέγερση σε αμερικανική φυλακή από το 1993.
Η εξέγερση οδήγησε στον θάνατο 7 κρατουμένων και τον τραυματισμό 17 συγκρατούμενών τους. Ο διευθυντής των φυλακών Bryan Stirling δήλωσε ότι οι μάχες κλιμακώθηκαν σε 3 τμήματα των φυλακών. Στο επίκεντρο της φονικής εξέγερσης ήταν το λαθρεμπόριο και τα κινητά τηλέφωνα στη φυλακή.
«Αφορούσε το λαθρεμπόριο, τα κινητά τηλέφωνα και την περιοχή δράσης των συμμοριών. Αυτοί οι κρατούμενοι παλεύουν για αληθινά χρήματα και περιοχή δράσης ενώ είναι στη φυλακή». Οι αξιωματούχοι των φυλακών δήλωσαν ότι θα συνεργαστούν με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και τις αρμόδιες αρχές για να κόψουν το σήμα κινητής τηλεφωνίας στις φυλακές.