Παρά λίγο να πέσει θύμα ελεύθερου σκοπευτή, δημοσιογράφος του Al Jazeera, η οποία κατέγραφε τις συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας. Απέφυγε την τελευταία στιγμή, τα πυρά που ρίφθηκαν προς το μέρος της ίδιας και του συνεργείου της.

Βίντεο αποτυπώνει καρέ-καρέ την στιγμή που η δημοσιογράφος Hoda Abdel-Hamid σκύβει μπροστά στην κάμερά της, για να αποφύγει τη σφαίρα του ελεύθερου σκοπευτή.

Λίγο αργότερα drone ρίχνουν καπνογόνα, με αποτέλεσμα το συνεργείο να πέσει στο έδαφος, αδυνατώντας να αναπνεύσει.

Η δημοσιογράφος, που φορούσε προστατευτικό κράνος και αλεξίσφαιρο γιλέκο, ανήρτησε βίντεο και από τα δύο περιστατικά στον λογαριασμό της στο twitter.

«Συνέβη και αυτό. Είμαι πολύ σίγουρη πως, κορυφαίοι ελεύθεροι σκοπευτές γνωρίζουν τί και πού στοχεύουν», έγραψε στις αναρτήσεις της, για να συνεχίσει λέγοντας πως, η στόχευση των δημοσιογράφων δεν είναι η λύση στο πρόβλημα της Γάζας. «Αυτό συνέβη ενώ ήμασταν μακριά από τον φράχτη και κανείς γύρω μας δεν πετούσε πέτρες ή έκανε κάτι, ο κόσμος καθόταν και έβλεπε τι γινόταν από μακριά, ενώ προσπαθούσε να μείνει σε ασφαλές σημείο. Αλλά, δεν υπάρχει σημείο που να είσαι ασφαλής, ούτε κοντά στον φράχτη, ούτε μακριά απ΄αυτόν», κατέληξε.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο, η ανταποκρίτρια του Al Jazeera αναγκάστηκε να νοσηλευτεί μετά την περιπέτειά της.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ