Ισπανία: Έφθαse στο λιμάνι της Βαλένθια το Aquarius της γερμανικής ΜΚΟ με τους παράνομους μετανάστες

Ξεκίνησαν να φθάνουν στο λιμάνι της Βαλένθια στην Ισπανία οι πρώτοι από τους 630 παράνομοι μετανάστες που περισυνέλλεξε η γερμανική ΜΚΟ που έχει ναυλώσει το πλοίο Ακουάριους, μετά την άρνηση της Ιταλίας να τους δεχθεί
Ένα από τα πλοία της ιταλικής ακτοφυλακής, το Ντατίλο που μετέφερε αριθμό μεταναστών μπήκε στο λιμάνι περίπου στις 06.30 τοπική ώρα (07.30 ώρα Ελλάδος).
Οι υπόλοιποι μετανάστες μεταφέρονται με δεύτερο πλοίο της ιταλικής ακτοφυλακής, το Οριόνε και από το Ακουάριους, το οποίο ανήκει σε μη κυβερνητικές οργανώσεις. Τα δύο πλοία αναμένεται από τις αρχές να φτάσουν στην Ισπανία περίπου στις 12.00 τοπική ώρα (13.00 ώρα Ελλάδος).
Για αυτούς τους 450 άνδρες, τις 80 γυναίκες εκ των οποίων επτά εγκυμονούσες, τους 89 έφηβους και τα 11 παιδιά κάτω των 13 ετών που διασώθηκαν από το Ακουάριους και ονειρεύονται μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη, η άφιξη στη Βαλένθια σηματοδοτεί το τέλος ενός μεγάλου ταξιδιού κατά τη διάρκεια του οποίου έγιναν ο καταλύτης για τη δημιουργία νέων ρηγμάτων στην Ευρώπη σχετικά με το μεταναστευτικό.
Η Ιταλία λίγες ημέρες μετά την αλλαγή κυβέρνησης είπε όχι στην είσοδο των παράνομων μεταναστών, όπως έκανε και η Μάλτα με αποτέλεσμα το Ακουάριους να περιπλανάται στη Μεσόγειο για αρκετές ημέρες.