Σάλος έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ από το βίντεο που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα να δείχνει αστυνομικούς στην Ουάσιγκτον που κυνηγούν και να περνούν χειροπέδες σε ένα εννιάχρονο αγόρι.

Ο γενικός εισαγγελέας της Ουάσιγκτον, Καρλ Ρασίν, δήλωσε σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ότι γίνεται έρευνα για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα παιδιά το αστυνομικό τμήμα. Δήλωσε ότι οι πρακτικές θα συγκριθούν με εκείνες που χρησιμοποιούν άλλα αστυνομικά τμήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος του παιδιού και απελευθερώθηκε υπό την επιμέλεια της μητέρας του.

Η μητέρα αναφέρει ότι ο γιος της στεκόταν ακουμπισμένος σε ένα αυτοκίνητο και ένας αστυνομικός του ζήτησε να φύγει. Ο γιος της του αντιμίλησε και πήγε να φύγει. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι διεξάγεται εσωτερική έρευνα για το περιστατικό.

Τον περασμένο μήνα, άλλος αστυνομικός ακινητοποίησε ένα 10χρονο αγόρι γιατί νόμιζε λανθασμένα ότι επιχείρησε ένοπλη ληστεία. Ο αρχηγός της αστυνομίας Πίτερ Νιούσαμ, ανακοίνωσε ότι κινήθηκαν εσωτερικές διαδικασίες έρευνας για το περιστατικό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ