Βίντεο: Σερβικά MiG-29 συνοδεύουν το αεροσκάφος του Ρώσου υπουργού Άμυνας
![Βίντεο: Σερβικά MiG-29 συνοδεύουν το αεροσκάφος του Ρώσου υπουργού Άμυνας](https://www.defencenet.gr/wp-content/uploads/2020/02/18/serbia-mig-29-missiles-scaled.jpg)
Την Σερβία επισκέφθηκε εχθές ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού ο οποίος είχε συνάντηση με τον Σέρβο ομόλογό του Aleksandar Vulin. Και οι δύο τους εξήραν το επίπεδο των άριστων σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και δη των αμυντικών.
Μάλιστα η σερβική Αεροπορία απογείωσε δύο από 14 συνολικά MiG-29SMT που διαθέτει, εκ των οποίων τα 8 είναι δωρεά της Λευκορωσίας, κατόπιν παραίνεσης της Μόσχας φυσικά, για να υποδεχθεί τον Ρώσο υπουργό Άμυνας.
Σύμφωνα όμως με διευκρινιστικές πληρ5οφορίες, η σερβική Αεροπορία απογείωσε τα δύο MiG-29 όχι σαν τιμητική συνοδεία του αεροσκάφους του Σοϊγκού, αλλά εξαιτίας ενός UAV του ΝΑΤΟ το οποίο πετούσε σε απόσταση 150 χλμ. πιο μακριά πάνω από το Κόσσοβο.
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ