Ανεβαίνει η ένταση στην Αλάσκα: Τέσσερα ρωσικά βομβαρδιστικά αναχαιτίστηκαν από αμερικανικά F-22 (βίντεο)

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι τα βομβαρδιστικά Tupolev, Tu-95MS πραγματοποίησαν την διάρκειας 11 ωρών πτήση του, σύμφωνα με το Διεθνές δίκαιο. Τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-22 Raptor συνόδευσαν τα ρωσικά βομβαρδιστικά σε διάφορες φάσεις της πτήσης.
Αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη αναχαίτισαν και συνόδευσαν τέσσερα ρωσικά βομβαρδιστικά που μπορούν να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα, κατά την διάρκεια πτήσης ρουτίνας που πραγματοποιούσαν σε Ουδέτερη Θάλασσα κοντά στις Ηνωμένες Πολιτείες, μεταδίδει το πρακτορείο RIA, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Όπως δήλωσε ο διοικητής της Αεροδιαστημικής Άμυνας της Βορείου Αμερικής (NORAD), πτέραρχος Terrence J. O’Shaughnessy, οι επιχειρήσεις αυτές συνεχίζονται παρά τους περιορισμούς και τα προβλήματα που επιβάλει ο COVID-19 και τόνισε την αποφασιστικότητα της Αμερικανικής Αεροπορίας να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ.
Σύμφωνα, με την αμερικανική αντιαεροπορική άμυνα τα τέσσερα ρωσικά βομβαρδιστικά έφθασαν σε απόσταση μικρότερη των 40 χιλιομέτρων από τις ακτές της Αλάσκα.