Κρεμλίνο για ΗΠΑ: «Ελπίζουμε για το καλύτερο άλλα είμαστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο»
Το Κρεμλίνο είπε σήμερα ότι ελπίζει πάντα για το καλύτερο, άλλα έχει ετοιμαστεί για τα χειρότερα, όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο ενός νέου «Ψυχρού Πολέμου» μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ρωσίας.
«Εμείς φυσικά, πάντα ελπίζουμε για το καλύτερο, αλλά πάντα είμαστε έτοιμοι και για τα χειρότερα» δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να ξεκινήσει ένας νέος Ψυχρός Πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC είπε ότι η Ρωσία θα πληρώσει ένα τίμημα για τις παρεμβάσεις της στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές και χαρακτήρισε «φονιά « τον πρόεδρο Πούτιν, και την ασαφή αντίδραση των ΗΠΑ στην πρόταση του Ρώσου προέδρου να γίνει μια απευθείας συζήτηση μεταξύ των δύο προέδρων.
Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, «οι παρατηρητές και οι αναλυτές βγάζουν το ψωμί τους με το να κάνουν τέτοιες προγνώσεις»
«Σε ό,τι αφορά στην Ρωσική Ομοσπονδία, πρέπει να πω ότι ο πρόεδρος δήλωσε με σαφήνεια την επιθυμία του να συνεχισθούν παρ’ όλα αυτά οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, επειδή αυτό είναι προς το συμφέρον όχι μόνο των δύο χωρών μας, αλλά και προς το συμφέρον όλου του κόσμου», δήλωσε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι «ωστόσο όμως δεν μπορούμε να μην λάβουμε υπόψη τις δηλώσεις του κυρίου Μπάιντεν».
Ο Πεσκόφ απαντώντας στο ερώτημα, πώς θα αντιμετωπίσει το Κρεμλίνο μια πιθανή άρνηση της αμερικανικής πλευράς να γίνει ένας ανοιχτός διάλογος μεταξύ Πούτιν και Μπάιντεν, είπε ότι ο Πούτιν πρότεινε μια τέτοια συζήτηση.
«Μάλιστα έκανε αυτή την πρόταση, απαντώντας στην πολύ κακή διατύπωση του Μπάιντεν. Μόνο ως “κακή” θα μπορούσα να την χαρακτηρίσω» είπε ο Πεσκόφ, τονίζοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος «είπε ότι παρ’ όλα αυτά, ότι ασφαλώς δεν έχει νόημα να ασκούμε την διπλωματία των μεγάφωνων, να είμαστε σε μια σχέση δούναι και λαβείν, έχει νόημα απλώς να μιλήσουμε ο ένας με τον άλλον, έχει νόημα να συνεχίσουν οι σχέσεις Ρωσίας και ΗΠΑ».
«Αυτή είναι η κοσμοθεώρηση και αυτή είναι η προσέγγιση του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Πούτιν, αλλά φυσικά δεν μπορώ να πω τίποτα για την εν δυνάμει προσέγγιση του προέδρου Μπάιντεν», δήλωσε ο Πεσκόφ.