Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στο Νέο Δελχί Nikolai Kudashev σχολίασε την  σύνοδο κορυφής των ηγετών της Ρωσίας και της Ινδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και Ναρέντρα Μόντι, που θα πραγματοποιηθεί στην Ινδία στις 6 Δεκεμβρίου.

Αυτή είναι η πρώτη πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση των δύο ηγετών μετά τις συνομιλίες που είχαν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των BRICS στη Βραζιλία τον Νοέμβριο του 2019.

Σύμφωνα με τη δήλωση του βοηθού του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Γιούρι Ουσάκοφ, μετά τη σύνοδο κορυφής, προγραμματίζεται να υπογραφούν περίπου δέκα διμερείς συμφωνίες.

Το  θέμα σχολίασε ο  Ρώσος πρεσβευτής  στο Νέο Δελχί Nikolai Kudashev, λέγοντας ότι είναι  πεπεισμένος ότι η συνάντηση θα αποδειχθεί παραγωγική και για τις δύο πλευρές.

Την παραμονή της συνάντησης θα πραγματοποιηθούν συνομιλίες μεταξύ του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και του Ινδού ομολόγου του Σουμπραμανιάμ Τζαϊσανκάρ, καθώς και των υπουργών Άμυνας των χωρών Σεργκέι Σόιγκου και Ράτζναθ Σινγκ. Επιπλέον, προγραμματίζεται συνεδρίαση της διακυβερνητικής επιτροπής για τη στρατιωτική και στρατιωτικο-τεχνική συνεργασία.

Σύμφωνα με τον Nikolai Kudashev, η συνάντηση θα καταλήξει σε κοινό ανακοινωθέν το οποίο περιέγραψε ως «μεγάλης κλίμακας:»

«Αυτό θα είναι ένα μεγάλο πολιτικό γεγονός, ιδιαίτερα σε ζήτηση τώρα, όταν αυξάνεται το αίτημα για ανάπτυξη διμερών σχέσεων και διαμόρφωση χώρου συνεργασίας στην Ευρασία.

«Μπορούμε εύλογα να αναμένουμε μια κοινή πολιτική δήλωση μεγάλης κλίμακας και σημασίας μετά τη σύνοδο κορυφής», είπε για να προσθέσει:

«Οι επαφές για αυτό το ανακοινωθέν βρίσκονται σε εξέλιξη, θα είναι ένα έγγραφο μεγάλης σημασίας, που θα καλύπτει σχεδόν όλες τις πτυχές των διμερών σχέσεων, από την ατζέντα του ΟΗΕ, τη μεταρρύθμιση του οργανισμού έως την επίλυση περιφερειακών κρίσεων και την πρόοδο στη διμερή διάσταση», ανέφερε το RIA Novosti. όπως λέει αυτός.

Ο Nikolai Kudashev  εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι οι δύο ηγέτες θα δώσουν προσοχή στην  πορεία των οργανισμών BRICS, SCO, RIC, G20, τον ρόλο του ΟΗΕ, τη δέσμευση για πολυπολικότητα, τη διατήρηση της στρατηγικής σταθερότητας και τις κοινές προσπάθειες για την καταπολέμηση νέων προκλήσεων και απειλών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ