Ο Εμανουέλ Μακρόν πρότεινε να εξασφαλιστεί ένα ουδέτερο καθεστώς για το Κίεβο, το οποίο δεν θα του επέτρεπε να ενταχθεί στη Βορειοατλαντική Συμμαχία και αυτό εξόργισε την Δύση και ειδικότερα τους Αμερικανούς, που είχαν την απαίτηση να επισκεφτεί την Μόσχα ως αγγελιοφόρος των ΗΠΑ και όχι ως διαπραγματευτής.

Οι συνομιλίες μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Γάλλου ομολόγου του Εμανουέλ Μακρόν συνεχίστηκαν για περισσότερες από πέντε ώρες. Μετά τις συνομιλίες, οι ηγέτες πραγματοποίησαν κοινή συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία ο Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε τη συνάντηση ουσιαστική και θετική.

Κατά την τελευταία κοινή συνέντευξη Τύπου μετά τις συνομιλίες, ο Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε ότι θεωρεί ότι ορισμένες ιδέες για την κατάσταση στην Ουκρανία που εξέφρασε ο Μακρόν είναι πολύ εφαρμόσιμες όπως αναφέρει το defencenet.ru.

Στις ιδέες του Μακρόν αναφέρεται η βρετανική Daily Mail 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Εμανουέλ Μακρόν πρότεινε να εξασφαλιστεί ένα ουδέτερο καθεστώς για το Κίεβο, το οποίο δεν θα του επέτρεπε να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. 

Στο υλικό της δημοσίευσης σημειώνεται ότι ο Γάλλος ηγέτης πρότεινε αυτή την ιδέα στον Πρόεδρο της Ρωσίας, χωρίς προηγουμένως να συμφωνήσει με τα υπόλοιπα μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. 

Πηγές της Daily Mail τόνισαν ότι οποιαδήποτε συμφωνία χωρίς προηγούμενη έγκριση είναι άκυρη. Έτσι, η πρωτοβουλία του Μακρόν χωρίς διαβούλευση με τους συμμάχους πριν από τις διαπραγματεύσεις με τον Πούτιν μπορεί να καταστεί άσκοπη.

«Αυτός (ο Μακρόν) ασχολείται με τη δική του δουλειά, δεν ξέρουμε τι συμβαίνει. Πήγε πέρα ​​από τη θέση του ΝΑΤΟ. Αλλά είναι ενδιαφέρον. Απλώς πρέπει να δούμε πώς θα τελειώσει », δήλωσε πηγή στη βρετανική κυβέρνηση.

Η Daily Mail διευκρίνισε ότι η πρόταση Μακρόν για καθεστώς ουδετερότητας για την Ουκρανία δεν υποστηρίζεται ούτε από τη Βορειοατλαντική Συμμαχία ούτε από το Κίεβο.

H Γαλλία θέλει να ξαναγίνει μία σημαντική παγκόσμια δύναμη που θα παίζει σημαντικό ρόλο στα παγκόσμια δρώμενα, κάτι που φυσικά δεν το επιθυμούν οι Αμερικανοί καθώς θέλουν να βρίσκονται μόνοι τους σε αυτή την θέση.

Με άλλα λόγια η Γαλλία όπως και η Ρωσία, επιθυμεί ένα παγκόσμιο πολυπολικό σύστημα εξουσίας και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο στην πραγματικότητα έχει κάποια σημεία συμφωνίας με την Ρωσία.

Ιδιαίτερα μετά την «πισώπλατη μαχαιριά» των Αμερικανών κατά των Γάλλων με την συμφωνία AUKUS, οι Γάλλοι παρά την φαινομενική ηρεμία και τις αβρότητες με τους Αμερικανούς μπροστά στις κάμερες, έχουν αποφασίσει να ακολουθούν από εδώ και στο εξής μία πιο ανεξάρτητη και ηγεμονική πολιτική.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ