Στις ΗΠΑ έχουν κατανοήσει ότι η Ρωσία είναι αρκετά ισχυρή στρατιωτικά για να μένει ανέγγιχτη από τους Αμερικανούς γι αυτό και ο νέος στόχος τους είναι πλέον ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν, επειδή είναι ο άνθρωπος ο οποίος μετέτρεψε μία κατεστραμμένη χώρα σε υπερδύναμη.

Θεωρούν ότι η Ρωσία είναι προσωποκεντρικό κράτος και άρα εάν χτυπηθεί η κεφαλή του θα μπορέσουν να την αποδυναμώσουν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

«Δίνω στον Πούτιν 12 μήνες το πολύ», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Μάρκο Πάπιτς, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της εταιρείας εναλλακτικών επενδύσεων Clocktower Group, στο Bloomberg, σε ένα άρθρο που επικεντρώνεται στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και την πτώση του Πούτιν.

Σημειώνεται όμως ότι το πρακτορείο Μπλούμπεργκ αποτελεί την ναυαρχίδα των δημοκρατικών ΜΜΕ και άρα είναι ο βασικότερος υποστηρικτής της πολιτικής του Τζο Μπάιντεν.

Συνεπώς οι αναλύσεις του είναι περισσότερο «wanna be» (θα θέλαμε να) παρά «gonna be» (θα γίνει). Αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός για το ποιος είναι ο πραγματικός αντικειμενικός σκοπός των ΗΠΑ και ιδιαίτερα των Δημοκρατικών (ο Ν.Τραμπ ουδέποτε έτρεφε έχθρα προς τον Ρώσο πρόεδρο και επιθυμούσε μία κατάσταση αμοιβαίας ανοχής).

Όπως εξηγεί ο Πάπιτς, όταν κάποιος προσπαθεί να εκτιμήσει τις επόμενες κινήσεις ενός ηγέτη, δεν πρέπει να δίνει μεγάλη προσοχή στο τι θέλει αυτός ο ηγέτης.

Αντίθετα, πρέπει να κοιτάζει τους «πρακτικούς περιορισμούς». Αυτό σημαίνει ότι μια ανάλυση πρέπει να περιλαμβάνει τους παράγοντες που περιορίζουν την ικανότητα του ηγέτη αυτού να αποκτήσει αυτό που θέλει. Σύμφωνα με τον αναλυτή, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αγνοεί τους πρακτικούς περιορισμούς που αντιμετωπίζει με την εισβολή στην Ουκρανία. Επομένως, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στην πτώση του, όπως εκτιμά.

Εμείς αντίθετα θα πρσθέταμε ότι το παρελθόν του Ρώσου ηγέτη δείχνει έναν άνθρωπο όποιος ζυγίζει για μεγάλο χρονικό διάστημα της απόφασεις του πριν τις πάρει και συνεπώς θεωρείται δεδομένο ότι είχε προβλέψει και είχε προετοιμαστεί για τις αντιδράσεις της Δύσης αλλά και για τους λεγόμενους πρακτικούς περιορισμούς.

Δεν σημαίνει ότι δεν γνώριζαν στην Ρωσία ότι θα «ματώσουν» από τις κυρώσεις, αλλά θεώρησαν πλέον ότι έφτασαν στο «point of no return» και δεν είχαν πλέον άλλη επιλογή.

Η Ρωσία δεν ήθελε πόλεμο, αλλά η Δύση (δηλαδή οι ΗΠΑ) τον ήθελαν οπωσδήποτε για να εξοβελίσουν την Ρωσία από το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα, κάτι το οποίο το defencenet.gr είχε αποκαλύψει εγκαίρως πολύ πριν τις πρωτοφανείς αυτές εξελίξεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ