«Η Ρωσία θα λάβει επαρκή προληπτικά μέτρα αν το NATO αναπτύξει πυρηνικές δυνάμεις και υποδομή κοντά στα σύνορα της Ρωσίας» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξάντερ Γκρούσκο όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Η χρήση «πυρηνικών όρων» γίνεται όλο και πιο συχνή και υπάρχει πλέον μία «απενοχοποίηση» από όλες τις πλευρές τουλάχιστον σε λεκτικό επίπεδο.

Η Μόσχα δεν έχει εχθρικές προθέσεις προς την Φινλανδία και την Σουηδία και «δεν βλέπει αυτές οι δύο χώρες να έχουν «πραγματικούς λόγους» για να ενταχθούν στο NATO, πρόσθεσε ο Γκρούσκο.

Η Μόσχα έχει διαμηνύσει ότι θεωρεί την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ εχθρική κίνηση και πως εδάφη της χώρας αυτής που φιλοξενούν στρατεύματα της Συμμαχίας θα θεωρούνται στόχοι και μπορεί να χτυπηθούν από τη Ρωσία.

Ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας και πρώην πρόεδρος της χώρας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, προειδοποίησε τη Δύση ότι υπάρχει πλέον ο κίνδυνος για μία ανοικτή σύγκρουση ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και τη Μόσχα, που θα μπορούσε να φτάσει ακόμα και σε πυρηνικό πόλεμο.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε την Παρασκευή ξεκάθαρη απειλή για τη Ρωσία την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Με ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Telegram ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποίησε για το τι έρχεται.

Η ανάρτησή του με τίτλο «Ο κόσμος μετά τις αντιρωσικές κυρώσεις (δεν είναι πρόβλεψη)» δείχνει πως τα πράγματα βρίσκονται στην «κόψη του ξυραφιού»

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, ο οποίος στο παρελθόν είχε υπηρετήσει ως πρόεδρος (2008-2012) και πρωθυπουργός (2012-2020) της Ρωσίας, αναλύει τα 10 βήματα που εικάζει ότι θα ακολουθήσουν μετά την πλήρη εφαρμογή των κυρώσεων που έχουν επιβάλει οι χώρες της Δύσης στη Ρωσία εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Μεντβέντεφ θεωρεί ότι ο «δρόμος προς την Αποκάλυψη» θα ξεκινήσει με την κατάρρευση των εφοδιαστικών αλυσίδων και των ξένων αεροπορικών εταιρειών -στις οποίες αυτή τη στιγμή απαγορεύεται να πετούν πάνω από τη Ρωσία.

Στη συνέχεια, διαβλέπει μια ενεργειακή κρίση, με υψηλότερες τιμές, επιβράδυνση της ψηφιακής οικονομίας και διεθνή επισιτιστική κρίση με «προοπτική πείνας σε επιμέρους κράτη».

Ο Μεντβέντεφ προβλέπει, ακόμη, ότι σε ορισμένες χώρες είναι πιθανή μια νομισματική και χρηματοπιστωτική κρίση, η οποία θα σχετίζεται με την υπονόμευση της σταθερότητας ορισμένων εθνικών νομισμάτων με καλπάζοντα πληθωρισμό και την καταστροφή του νομικού συστήματος για την προστασία της ιδιωτικής ιδιοκτησίας.

Όλα αυτά θα οδηγήσουν,σε νέες περιφερειακές στρατιωτικές συγκρούσεις, με τους τρομοκράτες να γίνονται πιο δραστήριοι καθώς θα θεωρούν ότι η Δύση είναι απασχολημένη με τη Ρωσία.

«Νέες περιφερειακές στρατιωτικές συγκρούσεις θα προκύψουν σε μέρη όπου η κατάσταση δεν έχει επιλυθεί ειρηνικά για πολλά χρόνια ή αγνοούνται τα σημαντικά συμφέροντα μεγάλων διεθνών παραγόντων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μεντβέντεφ στην ανάρτησή του.

Επιπλέον, αναφέρει ότι θα ακολουθήσουν νέες επιδημίες, παρακμή των διεθνών θεσμών και νέες διεθνείς συμμαχίες χωρών βασισμένες σε πραγματιστικά και όχι ιδεολογικά αγγλοσαξονικά κριτήρια.

«Θα ξεκινήσουν νέες επιδημίες, που προκαλούνται από την απόρριψη της έντιμης διεθνούς συνεργασίας στον υγειονομικό και επιδημιολογικό τομέα ή από άμεσα γεγονότα της χρήσης βιολογικών όπλων», προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Λέει, τέλος, ότι όλα αυτά θα δημιουργήσουν μια νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας που αναγνωρίζει την αδυναμία των δυτικοποιημένων αντιλήψεων για τις διεθνείς σχέσεις, «όπως η τάξη που βασίζεται σε κανόνες και άλλα παράλογα δυτικά σκουπίδια, η κατάρρευση της ιδέας ενός αμερικανοκεντρικού κόσμου, η παρουσία συμφερόντων που σέβεται η παγκόσμια κοινότητα σε εκείνες τις χώρες που βρίσκονται σε οξύ στάδιο σύγκρουσης με τον δυτικό κόσμο».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ