«ΕΠΚ»: Γαλλία & Γερμανία έφτιαξαν «νέα ΕΕ» με την Τουρκία μέλος
Έβαλαν τη Τουρκία «αθόρυβα» στην ΕΕ μέσω μιας Κοινότητας «κομμένης και ραμμένης» στα μέτρα της!
Η Γαλλία και η Γερμανία έφτιαξαν μία «νέα ΕΕ» εντελώς «αθόρυβα» και εντάσσουν σε αυτήν την Τουρκία απορρίπτοντας την ανύπαρκτη αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης.
Μία νέα «ΕΕ» στην οποία θα μπορούν να εντάξουν Τουρκία, Ουκρανία, Γεωργία, Μολδαβία και τις έξι χώρες των Βαλκανίων με συνοπτικές διαδικασίες και κυρίως χωρίς να ρωτήσουν κανέναν.
Μάλιστα στον καινούριο γεωπολιτικό σχηματισμό θα μπορούν να πετύχουν και τον βασικό τους στόχο που είναι οι αποφάσεις να παίρνονται με την αρχή της πλειοψηφία και όχι της ομοφωνίας.
Γίνεται αντιληπτό τι συνέπειες θα έχει αυτό σε καίρια ζητήματα που έχουν άμεση σχέση με τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα και με την Κύπρο.
Στις 9 Μαΐου ο Εμμανουέλ Μακρόν είχε προτείνει ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας (ΕΚΠ).
Με αυτό τον τρόπο η ΕΕ θα συνδεόταν με χώρες στις οποίες ναι μεν είχαν υποσχεθεί ένταξη αλλά επί της ουσίας δεν μπορούν να τους τη δώσουν.
Με παρέμβαση του Βερολίνου, αλλά και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ ωστόσο, στην ΕΠΚ θα συμμετάσχει και η Τουρκία.
Η Σύνοδος της ΕΠΚ θα συνεδριάσει στις 7 Οκτωβρίου στην Πράγα, παράλληλα με το έκτακτο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ (6 και 7 Οκτωβρίου), με την τσεχική προεδρία να έχει αναλάβει τις επαφές με τα υπό ένταξη μέλη στην ΕΠΚ.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε το θέμα στη συνάντησή του με τον Εμμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι και παλαιότερα με τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σόλτς αλλά δεν προέβαλε κάποια ιδιαίτερη αντίσταση σε ότι αφορά την Τουρκία αλλά και την ίδια την ΕΠΚ.
Πέραν της Τουρκίας η δημιουργία της ΕΠΚ υποβαθμίζει την γεωπολιτική αξία της Ελλάδας αφού θα παίρνονται αποφάσεις που την αφορούν από έναν νέο οργανισμό, με τον οποίο θα παρακάμπτονται οι «αντιρρήσεις» της που θα μπορεί να εκφράζει στον… παλαιότερο οργανισμό της «παλιάς ΕΕ».