Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν λίγες μέρες μετά την απόφαση η Ουκρανία να μπορεί να εκτοξεύει αμερικανικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς σε στόχους στη Ρωσία, ενέκρινε για πρώτη φορά την αποστολή ναρκών κατά προσωπικού στο Κίεβο.  

Η συμπεριφορά της κυβέρνησης Μπάιντεν είναι σαφές ότι αποσκοπεί στην κλιμάκωση των σχέσεων με την Ρωσία σε τέτοιο βαθμό που να δυσκολευτεί ο Ν. Τραμπ να τις αποκαταστήσει και να μπορέσει να προχωρήσει το σχέδιο ειρήνευσης του στην Ουκρανία.

Είναι ακόμα ένα δείγμα το οποίο δείχνει γιατί οι πρόσφατες αμερικανικές εκλογές ήταν τόσο μεγάλης και κρίσιμης σημασίας καθώς παιζόντουσαν πολύ μεγαλύτερα πράγματα από απλά πολιτικά ζητήματα.

Μία συνέχεια της κυβέρνησης Μπάιντεν ως κυβέρνησης Χάρις σε πεδίο και ακόμα και την έναρξη ενός παγκοσμίου πολέμου προκειμένου να διατηρήσουν οι ΗΠΑ την ηγεμονία τους.

Σε ότι αφορά στις νάρκες οι ΗΠΑ σκοπεύουν το Κίεβο να τις χρησιμοποιήσει στο ανατολικό τμήμα της χώρας, όπου τα ρωσικά στρατεύματα σημειώνουν συνεχή και σταθερή πρόοδο εναντίον των Ουκρανών.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν αναμένει ότι η Ουκρανία θα χρησιμοποιήσει τις νάρκες κατά προσωπικού για την ενίσχυση των αμυντικών γραμμών εντός του ουκρανικού εδάφους και όχι ως επιθετικού όπλου στη Ρωσία.

Οι ΗΠΑ έχουν επίσης ζητήσει διαβεβαιώσεις ότι η Ουκρανία θα προσπαθήσει να περιορίσει τον κίνδυνο για τους αμάχους από τις νάρκες.

Οι νάρκες κατά προσωπικού (Κ/Π) έχουν ως στόχο να προκαλέσουν απώλειες στο ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό με στόχο την επιβράδυνση της ρωσικής προέλασης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ