Ολοένα και περισσότερες ομάδες μεταναστών επιχειρούν με διάφορους τρόπους –αλλά για άγνωστο λόγο- να σταματήσουν διερχόμενα αυτοκίνητα.

«Ανέβαινα μόνος μου και είχε ομίχλη. Μέσα σε ένα πευκοδάσος βγήκανε άτομα δεξιά και αριστερά με παλούκια στα χέρια και προσπαθήσανε να χτυπήσουν το αυτοκίνητο. Δύο από αυτούς είχαν κουκούλα κατεβασμένη. Με το που ξέφυγα βγήκαν κι άλλοι από τα πεύκα» περιγράφει στο ράδιο Χρόνος 87.5fm ο Γιάννης Ρεφειάδης που είναι κυνηγός και περιδιαβαίνει τακτικά τον ορεινό όγκο.

«Προφανώς μάλλον θέλανε το αυτοκίνητο» εκτιμά ο κος Ρεφειάδης υπογραμμίζοντας την ύπαρξη των δύο κουκουλοφόρων και αναφέροντας ότι «αν κάνετε τη διαδρομή από Αρριανά προς Δέρειο, θα δείτε ότι έχει πολλά αυτοκίνητα παρατημένα και καμμένα κάποια».

Ο φόβος βασιλεύει και η ψυχραιμία χάνεται 

Ο κος Ρεφειάδης καλεί τις αρχές να παρέμβουν άμεσα και να περισυλλέξουν τους μετανάστες, που όπως λέει έχουν δημιουργήσει καταυλισμούς στα δάση του ορεινού όγκου ειδικά κοντά στα σύνορα των νομών Ροδόπης και Έβρου συνιστώντας απειλή ή έστω πηγή πρόκλησης φόβου για τους κατοίκους των ορεινών οικισμών των δύο νομών, αναφέρει ο xronos.gr

Από την άλλη πλευρά ο κος Ρεφειάδης αναρωτιέται τι θα γίνει αν μία ομάδα κυνηγών φερόντων όπλα κληθεί να αναμετρηθεί με μία ομάδα μεταναστών που συνήθως κραδαίνουν δοκάρια ή άλλα αυτοσχέδια «όπλα».

Σημειώνεται πως καθημερινά εισρέουν εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες από τα αφύλακτα ελληνοτουρκικά σύνορα οι οποίοι δεν καταγράφονται πουθενά όπως συμβαίνει στα νησιά του Αιγαίου και όπως είπε εχθές στο «Αποκαλυπτικό Δελτίο» του τηλεοπτικού σταθμού Alert ο Νίκος Λαμπρίδης που συμμετείχε και ο εκδότης του pronews.gr, Τάσος Γκουριώτης

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε: «Αυτοί οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι. Είναι μόνο άντρες. Μόνοι τους και πάρα πολύ επικίνδυνοι. Η οριογραμμή του Έβρου δέχεται καθημερινά παράνομους ‘εισβολείς’. Απειλούνται τα χωριά μας. Τα πράματα είναι πολύ σοβαρά και τα παίρνουμε όλα πολύ χαλαρά, αλλά το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο. Καταστρέφεται η πατρίδα μας» είπε σε δραματικό τόνο.

Κατά την εκτίμησή του «εδώ και δέκα μέρες έχουμε κι από ένα κρούσμα» και «το θέμα είναι να γνωρίζουμε πόσοι άνθρωποι εισέρχονται κάθε μέρα στη χώρα μας, αλλά δεν ξέρουμε τι μας γίνεται».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ