Τραγωδία Ίλιον: Το άτυχο αγοράκι προσπάθησε να βγει ενώ είχε εγκλωβιστεί

Αύριο το τελευταίο αντίο στο μόλις 2.5 ετών αγοράκι που έχασε τόσο άδικα τη ζωή του όταν κλείστηκε σε αποθηκευτικό χώρο κρεβατιού στο σπίτι του.
Σε βάρος των δυο γονέων έχει σχηματιστεί δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Ιλίου για ανθρωποκτονία από αμέλεια.
Οι δηλώσεις του ιατροδικαστή είναι συγκλονιστικές για τον τρόπο με τον οποίο πέθανε το παιδί αλλά και κατά πόσο υπέφερε μέσα στον αποθηκευτικό χώρο-φέρετρο:
«Το παιδί βρέθηκε σε ένα περιβάλλον χωρίς οξυγόνο και έχασε δραματικά και σταδιακά τη ζωή του μέσα από ένα ασφυκτικό μηχανισμό. Ο ασφυκτικός μηχανισμός θανάτου είναι μια διαδικασία πραγματικά επώδυνη. Η ασφυξία δεν συμβαίνει στιγμιαία, δεν είναι μια ανακοπή, άρα σημαίνει ότι κρατάει κάποιο χρόνο που είναι από λεπτά μέχρι και παραπάνω.
Αυτό έχει να κάνει με τη δυνατότητα που έχει ο χώρος να έχει κάποιο λίγο οξυγόνο. Υπήρχαν κάποια σημάδια τα οποία χαρακτηρίζονται ιατροδικαστικά ότι είναι περιθανάτια στο μέτωπο του παιδιού και αυτά εκτιμούμε ότι είναι σημάδια από τα οποία προκλήθηκαν από την προσπάθειά του παιδιού να απεγκλωβιστεί».