Οι μεγάλες ταραχές που ακολούθησαν τη δολοφονία Γρηγορόπουλου πριν 11 χρόνια σηματοδοτούν το τέλος μίας εποχής, καθώς συνέπεσαν με την είσοδο της Ελλάδας στην οικονομική κρίση τις συνέπειες της οποίας βιώνει ακόμα.

Πως ξεκίνησαν όμως οι ταραχές; 20 λεπτο βίντεο τραβηγμένο από ακροαριστερούς δείχνει τα πρώτα επεισόδια στα Εξάρχεια τα οποία εξαπλώθηκαν σε όλη την Αθήνα αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Από τα γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008, έχουν κυκλοφορήσει πολλά βίντεο, τα οποία είχαν τραβηχτεί μέσα από την «καρδιά» των επεισοδίων. Ενα από αυτά που ξεχώρισε, ωστόσο, ήταν ένα 20λεπτο ντοκουμέντο, το οποίο μαγνητοσκοπήθηκε αμέσως μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στις εικόνες αποκαλύπτονται οι πρώτες συγκρούσεις γύρω από το σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου (Μεσολογγίου και Τζαβέλλα) και τη Ζωοδόχου Πηγής. Στο ίδιο βίντεο -και συγκεκριμένα στο δεύτερο λεπτό- εμφανίζεται και ο Νίκος Ρωμανός, ο οποίος στη συνέχεια έγινε μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Το βίντεο ντοκουμέντο από το σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου:

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ