Ο προφυλακισμένος για το σκάνδαλο στον δήμο Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Λεμούσιας, κοινοποίησε επιστολή με αφορμή δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου που αποκαλύπτουν «δραστηριότητες» υπαλλήλου του δήμου με κίνηση χρημάτων δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

«Περιέργως η αποκάλυψη αυτή έγινε μετά την καταδίκη μας και με “καθυστέρηση” της έρευνας τουλάχιστον για μία πενταετία!!! Και μόνο η αποκάλυψη αυτή είναι μία πλήρης δικαίωση της σκευωρίας που στήθηκε, προκειμένου να χυθεί το αθώο αίμα μας στο βωμό σκοπιμοτήτων για κατευνασμό της κοινής γνώμης, ώστε να συνεχίσει το σύστημα το «έργο» του, θυσιάζοντας όσους βρεθούν στα γρανάζια του, αδιαφορώντας για την τιμή, τη ζωή, την ελευθερία, την ίδια τη δικαιοσύνη. 

Είναι λοιπόν η στιγμή που ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός του Αρείου Πάγου, κ. Τέντες, πρέπει να ανασύρει εκ νέου την επιστολή μου με τις καταγγελίες που του έστειλα στις 8.11.2011, την οποία πλέον αναγκάζομαι να δημοσιεύσω στον Τύπο, έχοντας απολέσει την εμπιστοσύνη μου στους θεσμούς της πατρίδας μας και να απευθύνω δημόσια επτά ερωτήματα. 

Πρώτον, γιατί χρειάστηκαν πέντε ολόκληρα χρόνια για να ανοιχτούν οι λογαριασμοί όλων των αρχικών εμπλεκομένων στην υπόθεση της υπεξαίρεσης και εμφανίστηκαν μετά την ολοκλήρωση της δίκης και την άδικη καταδίκη μας; 

Δεύτερον, γιατί παραβίασε την εντολή του οικονομικού εισαγγελέα κ. Τσόγκα η εφοριακός κα. Τσεμπερά, την οποία παρέλαβε στις 18.4.2008, που ρητά την διατάσσει συγκεκριμένα στο έγγραφό του με αριθμό πρωτοκόλλου 260, λέγοντας «γι’ αυτό το λόγο συναινούμε για το άνοιγμα από εσάς κατά το άρθρο 2343/95 των τραπεζικών λογαριασμών των προσώπων που εμπλέκονται στη συγκεκριμένη υπόθεση υπογράφοντες ή λαμβάνοντας γνώση σχετικών με τη συγκεκριμένη οικονομική διαχείριση και διαδικασία εγγράφων, ως και κάθε άλλου προσώπου που κατά την πορεία της προκαταρκτικής έρευνας κριθεί ότι εμπλέκεται με οποιονδήποτε τρόπο και ιδιότητα στην εν λόγω υπόθεση του διαχειριστικού ελλείμματος. Στα ίδια πλαίσια παρακαλούμε όπως γίνει έλεγχος και στα λοιπά περιουσιακά στοιχεία των εν λόγω προσώπων, τα οποία αποκτήθηκαν κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα και προκύπτει ότι αποτελούν προϊόντα που αποκτήθηκαν από νομιμοποίηση παρανόμων εσόδων. 

Ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος, Λάμπρος Τσόγκας». Ποιος τελικά ελέγχει την εφοριακό που έκανε την έρευνα; Τρίτον, ανοίχθηκαν οι λογαριασμοί των εμπλεκομένων εφοριακών της Θ΄ ΔΟΥ, την ευθύνη της οποίας είχε η ίδια η εφοριακός που ερευνά την υπόθεση; Τέταρτον, ανοίχθηκαν οι λογαριασμοί των υπευθύνων στο ΤΑΔΚΕ, ΤΥΔΚΥ που κατέκλεβε ο καταχραστής μαζί με τη Θ΄ ΔΟΥ επί δεκαπέντε χρόνια;

Πέμπτον, γιατί δε συντελέστηκε το άνοιγμα των τηλεφωνικών συνομιλιών με άρση του απορρήτου, όπως εγώ ζήτησα από την πρώτη στιγμή, ώστε να βρεθούν όλοι οι συνεργοί του καταχραστή Σαξώνη;  Έκτον, πέντε ολόκληρα χρόνια ανάκρισης και πέντε μήνες δίκης δεν έφθασαν για να οριστεί ένας πραγματογνώμων, ώστε να υπάρχει μία σωστή και δίκαιη αντιμετώπιση; Γιατί δεν έγινε η πραγματογνωμοσύνη αυτή και υπάρχει αθώωση του καταχραστή για τα έτη 1993 – 1998, ενώ υπάρχουν πλαστά και υπεξαιρέσεις και μάλιστα ο Δήμος Θεσσαλονίκης κατέβαλε και πλήρωσε όλα αυτά τα υπεξαιρεθέντα ποσά, τα οποία είναι πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ; 

Εν τέλει, έβδομον ερώτημα, η δικαιοσύνη υπηρετεί την αλήθεια ή την φοβάται; Σε σχέση με τον τρόπο που κατ’ αποκλειστικότητα κάνει όλες τις προανακρίσεις στο Δήμο Θεσσαλονίκης η εμπλεκόμενη εφοριακός της Θ΄ ΔΟΥ, κα. Τσεμπερά, θα επαναλάβω στο κλείσιμο της επιστολής μου τα συμπεράσματα που κατέθεσα γραπτά ενώπιον της ανακρίτριας. Όπως έλεγε ο Αριστοτέλης, νους χωρίς δικαιοσύνη έπρεπε να ονομάζεται πανουργία και όχι γνώση. Ο δε Γάλλος φιλόσοφος Λαρός Φουκώ έγραψε πως η πανουργία και η δολιότης είναι τέκνα της ανικανότητος. Ως προς το ποιο ρητό ισχύει, το αφήνω στην κρίση σας. Παραθέτω και αποσπάσματα της επιστολής μου προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ι. Τέντε για να λάβει γνώση όλη η κοινωνία που μας παρακολουθεί». 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ