Κ.Μητσοτάκης: «Πράσινο» φως για υποδοχή στην Ελλάδα χιλιάδων μουσουλμάνων αλλοδαπών από την Γερμανία
«Όταν χορηγούμε άσυλο σε κάποιον ο οποίος φτάνει στην Ελλάδα, η πρόθεσή μας είναι αυτός να μείνει στην Ελλάδα»
Το «πράσινο» φως για την υποδοχή στην Ελλάδα χιλιάδων αλλοδαπών μουσουλμάνων από την Γερμανία έδωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς.
Σε ερώτηση ξένου δημοσιογράφου τι θα γίνει με τους δεκάδες χιλιάδες μουσουλμάνους αλλοδαπούς που έχουν πάρει άσυλο από την Ελλάδα, βρίσκονται στην Γερμανία αλλά δεν έχουν επιστραφεί στην Ελλάδα είπε:
«Κοιτάξτε να δείτε, η Ελλάδα έχει επιταχύνει σημαντικά την επεξεργασία των αιτήσεων χορήγησης ασύλου τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Ταυτόχρονα, έχει εφαρμόσει μια αυστηρή αλλά δίκαιη πολιτική φύλαξης των εξωτερικών μας συνόρων, η οποία έχει αποδώσει σημαντικούς καρπούς, καθώς έχουμε μειώσει σημαντικά τις μεταναστευτικές ροές στο Αιγαίο. Και θα εξακολουθούμε να επιμένουμε σε αυτή την πολιτική.
Όπως είπα και πριν, το θέμα των δευτερογενών ροών μάς απασχολεί.
Θέλω να είμαι απολύτως σαφής: όταν χορηγούμε άσυλο σε κάποιον ο οποίος φτάνει στην Ελλάδα, η πρόθεσή μας είναι αυτός να μείνει στην Ελλάδα.
Εξάλλου, έχουμε μεγάλες ανάγκες ως προς το εργατικό δυναμικό της πατρίδας μας και θα θέλαμε οι άνθρωποι αυτοί να επιλέξουν να κάνουν την Ελλάδα τον μόνιμο τόπο παραμονής τους.
Σε αυτήν την κατεύθυνση, λοιπόν, θα εξακολουθούμε να εργαζόμαστε μαζί με τον Καγκελάριο για να δούμε ζητήματα δευτερογενών ροών, τα οποία αντιλαμβάνομαι ότι όντως δημιουργούν ένα πρόβλημα στη Γερμανία, τα οποία όμως, πιστεύω ότι σε κλίμα συνεργασίας μπορούν να λυθούν», είπε ο πρωθυπουργός παραλείποντας όμως να πει τα προβλήματα αυτά μπορούν να λυθούν εις βάρος της Ελλάδας φυσικά.
Σε άλλο σημείο της τοποθέτησης του πρωθυπουργού, ο Κ.Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη χρηματοδότησης της Ελλάδας από την ΕΕ για την δημιουργία εκτεταμένων υποδομών υποδοχής νέων «προσφύγων» και μεταναστών:
Είπε ο πρωθυπουργός:
«Τέλος, να τονίσω στο ζήτημα αυτό την πολύ μεγάλη σημασία την οποία αποδίδω στη διατήρηση της ευρωπαϊκής βοήθειας προς τις χώρες οι οποίες βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Γι’ αυτό και στην αναθεώρηση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου η Ελλάδα επιμένει ότι χρειαζόμαστε αυξημένους πόρους προκειμένου αφενός να βοηθήσουμε χώρες όπως η Τουρκία, αφετέρου να βοηθήσουμε χώρες όπως η Ελλάδα, οι οποίες επιβαρύνονται από βαριές υποδομές που έχουν φτιαχτεί με ευρωπαϊκούς πόρους αλλά πρέπει να συντηρούνται και με ευρωπαϊκούς πόρους, έτσι ώστε να μπορούμε να κάνουμε τη διαχείριση του προσφυγικού όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική.»
Κατά συνέπεια αυτό που έρχεται είναι διπλό κύμα αφίξεων αλλοδαπών μουσουλμάνων στην Ελλάδα: Τόσο από την Γερμανία ός και από την Τουρκία ιδιαίτερα κάτω από το βάρος της κρίσης στη Μέση Ανατολή.
Σε μια Ελλάδα με την υπογεννητικότητα να έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις η δημογραφική αλλοίωση του τόπου θεωρείται δεδομένη, όσο και μη αναστρέψιμη και με κυβερνητική «υπογραφή».