Συνεχίζει ο Έντι Ράμα τις κατεδαφίσεις στην Χειμάρρα παρά την απαγόρευση από την αλβανική Δικαιοσύνη. Από το πρωί βρίσκονται στην Χειμάρρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να προστατέψουν τις αυθαίρετες κατεδαφίσεις ακινήτων ομογενών. 

Παρά την πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αυλώνος, μετά από προσφυγή των κατοίκων, το οποίο διέταξε το «πάγωμα» κατεδαφίσεων στο πλαίσιο του επίμαχου σχεδίου ανάπλασης της πόλης, σήμερα το πρωί μηχανήματα έκαναν την εμφάνιση τους στην Χειμάρρα και αστραπιαία κατεδάφισαν Πρατήριο Υγρών Καυσίμων, που ανήκει σε ομογενή, υποστηρίζοντας πως δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των ακινήτων που αναφέρεται η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αυλώνος!

Έντονες είναι αντιδράσεις των κατοίκων στις νέες μεθοδεύσεις, ενώ ενημερώθηκε άμεσα η Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα και το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.  

Συστηματικά το τελευταίο διάστημα, στοχοποιούνται –από το καθεστώς Ράμα- και κατεδαφίζονται ακίνητα ομογενών που στεγάζουν επιχειρήσεις, με στόχο να τους στερήσουν από οικονομικούς πόρους και να τους αναγκάσουν να εγκαταλείψουν την Χειμάρρα, στο πλαίσιο δημογραφικής ανατροπής κατά της ελληνικής πλειοψηφίας.

Η κυβέρνηση Ράμα κατηγορείται για εμπλοκή της με εμπόρους νακρωτικών από τις ίδιες τις ιταλικές Αρχές. 

Η Αλβανία συγκλονίζεται από σκάνδαλο μεγατόνων καθώς οι ιταλικές αρχές δημοσιοποίησαν τηλεφωνικές παρακολουθήσεις μιας αλβανικής σπείρας διακίνησης ναρκωτικών η οποία εξαρθρώθηκε στην Ιταλία και φαίνεται πως υπάρχει εμπλοκή πολιτικών προσώπων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Ε.Ράμα, με αποτέλεσμα η αντιπολίτευση να ζητά την άμεση παραίτηση της.

Οι δράστες, με επικεφαλής τον Μοϊσί Χαμπίλιαϊ, είχαν διασυνδέσεις με τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Αλβανίας και στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού Ράμα, Σαϊμίρ Ταχίρι, όπως και με το κέντρο των ραντάρ στο Δυρράχιο της Αλβανίας που ελέγχει τις αλβανικές ακτές και το οποίο εμφανίζεται να διευκόλυνε τις κινήσεις τους στη θάλασσα.

Οι κατηγορίες για διασυνδέσεις του συγκεκριμένου πολιτικού με το οργανωμένο έγκλημα και την άμεση κάλυψη του πρωθυπουργού Ράμα, ξεκίνησαν από το 2013 όταν το Σοσιαλιστικό Κόμμα ήρθε στην κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Έντι Ράμα, επικαλούμενος τη Δικαιοσύνη, επιχείρησε να αποστασιοποιηθεί από τον πρώην στενό συνεργάτη του και νυν βουλευτή του κόμματός του.

Πάντως οι βουλευτές της κυβερνώσας παράταξης απέρριψαν το αίτημα της αλβανικής Δικαιοσύνης για άρση της ασυλίας του βουλευτή και πρώην υπουργού Εσωτερικών, Σαϊμίρ Ταχίρι, με σκοπό τη σύλληψή του.

Γίνεται κατανοητό επομένως πως αυτή η κυβέρνηση σέβεται την Δικαιοσύνη. Πολλοί θεωρούν ότι οι μέρες του Ε.Ράμα είναι μετρημένες στην πολιτική ηγεσία της χώρας και ότι η αντιπολίτευση θα τον οδηγήσει στην πτώση του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ