Η Άγκυρα μιλά ανοικτά για τρίγωνο Τουρκίας-Κύπρου και Δυτ. Θράκης! – «Ο Σαδίκ Αχμέτ δολοφονήθηκε»
Δεν έχουν όριο πλέον οι δηλώσεις των Τούρκων επισήμων, σε ότι αναφορά τη Δυτική Θράκη και την μειονότητα που ζει εκεί. Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα σέβεται απόλυτα τα δικαιώματα της θρησκευτικής μουσουλμανικής μειονότητας, οι Τούρκοι όχι μονό δεν ησυχάζουν αλλά ζητούν συνεχώς όλο και περισσότερα.
Ο αντιπρύτανης του Πολυτεχνείου Μαύρης Θάλασσας καθηγητής Χικμέτ Οκσούζ και επιστημονικώς συνεργάτης του τουρκικού υπουργείου Παιδείας δήλωσε πως η Δυτική Θράκη είναι η περιοχή τιμής του τουρκικού έθνους ενώ έφτασε στο σημείο να μιλήσει ακόμη και για «δημοκρατία της Δυτικής Θράκης»!
Βεβαίως οι δηλώσεις αυτές δεν είναι ούτε τυχαίες ούτε και χωρίς την γνώση της Άγκυρας.
Αντίθετα όλοι αυτοί δρουν ως «προπομποί» μελλοντικών απαιτήσεων της Τουρκίας προς μια Ελλάδα η οποία υποχωρεί συνεχώς και σε όλα τα μέτωπα.
Στο Ινστιτούτο Βαλκανικών Ερευνών του “πανεπιστημίου Θράκης” όπως το ονομάζουν, διοργανώθηκε πάνελ με θέμα συζήτησης: «Ο Σαδίκ Αχμέτ και οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης»
Κατά την εκδήλωση που έγινε στην συνεδριακή αίθουσα Δρ Φεχμί Γιλντίζ, ο αντιπρύτανης του Πολυτεχνείου Μαύρης Θάλασσας καθηγητής Δρ. Χικμέτ Οκσούζ, είπε πως εκεί έγινε: «η πρώτη δοκιμή τουρκικής δημοκρατίας στα Βαλκάνια με την Τουρκική Δημοκρατία Δυτικής Θράκης».
Ο Οκσούζ ανέφερε πως «είναι ανάγκη το τρίγωνο Κύπρος, Τουρκία και Δυτική Θράκη να γίνει καλά γνωστό» και συνέχισε λέγοντας:
«H Δυτική Θράκη έφυγε από τα χέρια μας 104 έτη πριν. Είναι μια τουρκική περιοχή στην οποία επί 104 έτη δόθηκε μεγάλος αγώνας. Είναι η περιοχή τιμής του τουρκικού έθνους. Αναγκαιότητα αυτής της ιδιότητας είναι ο αγώνας που δίνεται εκεί.
Στην Λωζάννη που μπήκαν τα θεμέλια της Τουρκικής Δημοκρατίας και καθορίστηκε η παρουσία της στην διεθνή αρένα, η μόνη μειονοτική κοινότητα που έμεινε με την βούληση μας και υπό την εγγύηση μας εκτός των συνόρων μας είναι αυτή στην δυτική Θράκη».
O Οκσουζ περιέγραψε πως στην περίοδο του Δρ. Σαδίκ Αχμέτ, οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης ξεσηκώθηκαν δυνατά και είπε ¨
«Ότι και αν έκαναν όμως οι Έλληνες δεν μπόρεσαν να αλλάξουν την ισχύ της τουρκικής μειονότητας. Στις 24/7/1995 -αυτήν την ημερομηνία να την χαράξουμε στη μνήμα μας- με μια επιχείρηση που εμφανίστηκε σαν ατύχημα ο Δρ. Σαδίκ Αχμέτ έγινε μάρτυρας. Ευχόμαστε να έχει το έλεος του Αλλάχ».
Η Ισίκ Σαδικ -σύζυγος του Δρ. Σαδίκ Αχμέτ, ανέφερε πως ο σύζυγος της μέχρι την τελευταία του αναπνοή αγωνίστηκε για τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης.
Στο πανελ μετείχαν από το Πανεπιστήμιο Κωνσταντινούπολης η βοηθός κοσμήτορα Νιλουφέρ Ερντέμ, από το Πανεπιστήμιο Θράκης ο βοηθός κοσμήτορα Δρ. Αλ Χουσείνογλου και ο ερευνητής και συγγραφέας Οζκάν Χουσείν.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο αντινομάρχης Αδριανούπολης Γιουσούφ Γκιουλέρ, ο πρύτανης του πανεπιστημίου Θράκης Δρ. Ερχάν Ταμπάκογλου.