Άνοιξε ο «ασκός του Αιόλου» με την «συμφωνία»: Το «Ουράνιο Τόξο» ζήτησε αναγνώριση «μακεδονικής μειονότητας»!
Τον «ασκό του Αιόλου» άνοιξε η κυβέρνηση με την συμφωνία εκχώρησης της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς και ήδη μέσα σε μία ημέρα από την υπογραφή της στις Πρέσπες το γνωστό «Ουράνιο Τόξο» ζητά αναγνώριση «εθνικής μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα
Το πολιτικό κόμμα με έδρα την Φλώρινα, που εκπροσωπεί μία ομάδα Σλαβόφωνων στη βόρεια Ελλάδα, χαρακτηρίζει μέσω ανακοίνωσης του, ως «ημιτελή» την υπογραφείσα συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ μέχρι την «αναγνώριση της σύγχρονης μακεδονικής εθνικής ταυτότητας» στη χώρα μας.
Το ζήτημα είναι πως τους έδωσε το δικαίωμα να τα λένε αυτά η ίδια η ελληνική κυβέρνηση αφού αναγνώρισε ότι υπάρχει «μακεδονικό έθνος» και «μακεδονική ταυτότητα»
Το ακόμα καλύτερο πάντως εάν διαβάσετε την ανακοίνωση, είναι ότι το κόμμα αυτό δεν αναγνωρίζει την συνέχεια του Ελληνισμού στην περιοχή καθώς αναφέρει ότι «οι σημερινοί Έλληνες κάτοικοι της Μακεδονίας δεν έχουν καμία σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες»!
Μάλιστα κατηγορούν την Ελλάδα για «έλλειμμα δημοκρατίας» και για «εθνικισμό»!
Ο πολιτικός φορέας, ο οποίος στις ευρωεκλογές του 2009 κατήλθε με την ονομασία ‘Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία – Ουράνιο Τόξο’ και έλαβε στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας 4.530 ψήφους (0,09%), χαρακτηρίζει ως θετικό το γεγονός ότι «για πρώτη φορά η Ελλάδα αναγνωρίζει την μακεδονική γλώσσα και την μακεδονική ταυτότητα» στη «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Η ανακοίνωση του κόμματος αυτού βέβαια καταδεικνύει και κάτι άλλο. Ότι πολύ σύντομα το «Βόρεια Μακεδονία» θα ξεχαστεί και θα μείνει το σκέτο… Μακεδονία.
Όπως φαίνεται κράτησαν ότι τους συμφέρει «μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα» και πριν «στενώσει» το μελάνι της συμφωνίας το «Βόρεια» το απέβαλαν από μόνοι τους.
Έχουν κατανοήσει στην κυβέρνηση που οδήγησαν τον Ελληνισμό σε τι χάος και σε τι σκοτεινούς δρόμους; Και αυτά δεν θα τα δούμε κάποτε στο απώτερο μέλλον, αλλά ήδη μέσα στις επόμενες ημέρες.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του «Ουράνιου Τόξου» έχει ως εξής
Με αφορμή την χθεσινή υπογραφή της συμφωνίας στην Πρέσπα ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Δημοκρατία της Μακεδονίας, η ΕΕΣ- «Ουράνιο Τόξο» έχει να παρατηρήσει τα ακόλουθα:
– Έχουμε επανειλημμένα και σε όλους τους τόνους διακηρύξει ότι είμαστε και παραμένουμε εναντίον της αλλαγής του συνταγματικού ονόματος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Κανένας στυγνός εκβιασμός δεν είναι δυνατόν να αλλοιώνει την δημοκρατική βούληση του μακεδονικού λαού που πριν 27 χρόνια αποφάσισε ότι αυτό είναι το όνομα της χώρας του. Είμαστε ευτυχείς που και πάλι οι πολίτες της Δημοκρατίας της Μακεδονίας θα έχουν τον τελευταίο λόγο μέσω δημοψηφίσματος. Σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε ότι η προτεινόμενη λύση δεν είναι η καλύτερη για κανένα από τα εμπλεκόμενα μέρη, καθώς παραπέμπει ανοικτά σε λογικές διαίρεσης και αλυτρωτισμού. Αυτές ακριβώς που θα έπρεπε να αποτρέπει.
Είναι μια ημιτελής συμφωνία γιατί μεταξύ άλλων είναι γνωστό ότι γεωγραφικά προθέματα σε επίσημες ονομασίες κρατών ανά τον πλανήτη χρησιμοποιούνται ως “οχήματα” σε εθνικιστική ρητορεία και ανάλογες καταστροφικές πολιτικές.
– Είναι αναμφισβήτητα θετικό ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα αναγνωρίζει την μακεδονική γλώσσα και την μακεδονική ταυτότητα στην γειτονική χώρα αλλά είναι θλιβερό που πάσχισε μέχρι την τελευταία στιγμή να το αποφύγει για τη δική της επικράτεια, χρησιμοποιώντας φθηνά κόλπα.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται η νέα αλλαγή άρθρων του μακεδονικού συντάγματος στην απέλπιδα προσπάθεια να αποσυνδεθούν οι εθνικά Μακεδόνες εντός συνόρων από εκείνους στη Δημοκρατία της Μακεδονίας και η διαρκής επίκληση της αρχαιότητας, με την οποία οι σημερινοί Έλληνες έχουν ακριβώς την ίδια σχέση με αυτή που έχουν οι σύγχρονοι Μακεδόνες. Απολύτως καμία.
– Από την αρχή της πολιτικής της δραστηριότητας, η ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο έχει αποκηρύξει τις λογικές των “μητέρων-πατρίδων”. Ενεργούμε ως Έλληνες πολίτες που επιδιώκουν μέσω των μειονοτικών δικαιωμάτων που μας στερεί το ελληνικό κράτος, να συμβάλλουμε στον εκδημοκρατισμό του. Ένα από τα βασικά, αν όχι το βασικότερο βήμα, είναι η ειλικρινής και πλήρης- άνευ αστερίσκων και κωμικοτραγικών δηλώσεων- αναγνώριση της σύγχρονης μακεδονικής εθνικής ταυτότητας.
Μόνο τότε θα μπορέσει η χώρα μας να γίνει μια ευρωπαϊκή δημοκρατία. Μόνο τότε η εν λόγω συμφωνία θα είναι ολοκληρωμένη και θα έχει επιτελέσει το στόχο της. Μέχρις ότου συμβεί αυτό, η εθνική Μακεδονική μειονότητα θα συνεχίσει τον αγώνα της μαζί με τις άλλες μειονότητες και τους, ευτυχώς διαρκώς αυξανόμενους, πραγματικούς δημοκράτες στη χώρα”.