Βορειοκορεατική ηλεκτρονική «εισβολή» υποκλέπτει απόρρητα στρατιωτικά σχέδια
Ειδική επιτροπή του νοτιοκορεάτικου Στρατού, ερευνά υπόθεση ηλεκτρονικής κατασκοπείας σύμφωνα με την οποία βορειοκορεάτες διαδικτυακοί εισβολείς μπορεί να κατόρθωσαν να υποκλέψουν μια σειρά σχεδίων που αφορούσαν τα αμυντικά σχέδια Νότιας
Ειδική επιτροπή του νοτιοκορεάτικου Στρατού, ερευνά υπόθεση ηλεκτρονικής κατασκοπείας σύμφωνα με την οποία βορειοκορεάτες διαδικτυακοί εισβολείς μπορεί να κατόρθωσαν να υποκλέψουν μια σειρά σχεδίων που αφορούσαν τα αμυντικά σχέδια Νότιας
Ειδική επιτροπή του νοτιοκορεάτικου Στρατού, ερευνά υπόθεση ηλεκτρονικής κατασκοπείας σύμφωνα με την οποία βορειοκορεάτες διαδικτυακοί εισβολείς μπορεί να κατόρθωσαν να υποκλέψουν μια σειρά σχεδίων που αφορούσαν τα αμυντικά σχέδια Νότιας και Κορέας και ΗΠΑ σε περίπτωση ενός νέου πολέμου με το κομουνιστικό καθεστώς της Pyongyang.
Οι απόρρητες αυτές πληροφορίες μέρος του σχεδίου με την ονομασία Oplan 5027 μπορεί να κατέληξαν σε ξένα χέρια όταν ένας νοτιοκορεάτης αξιωματικός τα μεταφόρτωσε σε μια συσκευή USB η οποία όμως δεν ήταν ασφαλής. Τα δεδομένα αυτά αφορούσαν μια συνοπτική έκθεση των στρατιωτικών σχεδίων στην περίπτωση που η βόρειος Κορέα θα εξαπέλυε μια προληπτικού τύπου επίθεση στη Νότια Κορέα. Σύμφωνα με νοιοκορεατική εφημερίδα η έκθεση περιλάμβανε θέσεις ανάπτυξης στρατευμάτων, μια λίστα με στόχους στη Βόρειο Κορέα, σχέδια αποβατικών επιχειρήσεων και τέλος ενέργειες για την κατάληψη εδαφών στο βόρειο τμήμα της χώρας.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Chosun Ilbo η έκθεση μιλούσε για ανάπτυξη έως και 700.000 Αμερικανών στρατιωτών στο έδαφος της κορεατικής χερσονήσου σε περίπτωση που οι εχθροπραξίες θα κλιμακώνονταν επικίνδυνα. Από την πλευρά τους οι στρατιωτικές αρχές της χώρας προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το περιστατικό, λέγοντας πως η συγκεκριμένη υποκλαπείσα –κατά τα φασινόμενα- έκθεση δεν περιλάμβανε πλήρη σχέδια πολέμου όπως και ευαίσθητες για την άμυνα της Νοτίου Κορέας πληροφορίες.
Οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί στο πως οι ηλεκτρονικοί εισβολείς κατόρθωσαν να υποκλέψουν τα σχέδια και φυσικά εάν δρούσαν με υποστήριξη του καθεστώτος της Pyongyang. Μια θεωρεία είναι πως χρησιμοποίησαν ως «πόρτα» εισόδου μια κινεζική ηλεκτρονική διεύθυνση, μια μέθοδο σχετικά δημοφιλή στους βορειοκορεάτες, όταν θέλουν να εισχωρήσουν σε ξένα δίκτυα.
Η βόρειος Κορέα έχει επενδύσει πολλά στην ηλεκτρονική κατασκοπεία διαδικτύου, και μάλιστα τον περασμένο Ιούλιο πιστεύεται πως βορειοκορεάτες κατάφεραν να προκαλέσουν περιοδικές διακοπές στον ιστότοπο του Λευκού Οίκου στις ΗΠΑ αλλά του Μπλέ Οίκου, που είναι το αντίστοιχο στη Νότια Κορέα και ήταν τότε που εντοπίστηκε μια κινεζική IP διεύθυνση.
Η Pyongyang πιστεύεται πως έχει σχηματίσει ένα σώμα μεταξύ 500 και 1000 ηλεκτρονικών κατασκόπων με μοναδικό σκοπό την εισχώρηση κύρια σε δίκτυα των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας με σκοπό την υποκλοπή κρίσιμης σημασίας απόρρητων στρατιωτικών και τεχνολογικών βάσεων δεδομένων.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr