Πρώην  λαθρομετανάστες που  θα έχουν εκμεταλλευτεί τον νόμο του ΠΑΣΟΚ περι ιθαγένειας ο οποίος ψηφίστηκε στις αρχές του 2010 θα μπορούν να διοριστούν στην ΕΥΠ και να χειρίζονται απόρρητες πληροφορίες για την ασφάλεια της χώρας με βάση διάταξη σε νομοσχέδιο που πρότεινε το υπουργείο ΠΡΟΠΟ. 

Σοβαρό προβληματισμό και πολλά ερωτηματικά προκαλεί η απόφαση του υπουργείου ΠΡΟΠΟ να επιτρέψει την πρόσληψη πρώην λαθρομεταναστών στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών την στιγμή που σύμφωνα με όλους τους ειδικούς αναλυτές τα επόμενα χρόνια οι κίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια πρόκειται να αυξηθούν . Πιο συγκεκριμένα σε διάταξη η οποία βρίσκεται στο νομοσχέδιο περι θαλασσίων μεταφορών το υπουργείο ΠΡΟΠΟ χωρίς κάποια εξήγηση έχει προσθέσει την ακόλουθη διάταξη

«Στο άρθρο 10 του ν. 3649 2008 “Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και άλλες διατάξεις” (Α 39) προστίθενται παράγραφοι 3 και 4 ως ακολούθως:

“Η πρόσληψη των πολιτικών υπαλλήλων στην ΕΥΠ γίνεται με μικτό σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων (μόρια) και αξιολόγησης ειδικότερων προσόντων τους, από Έλληνες πολίτες που έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια ένα (1) τουλάχιστον έτος πριν την ημερομηνία διορισμού τους”.   

Μετά από αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και μετά από «ωριμότερη» σκέψη του υπουργείο ΠΡΟΠΟ άλλαξε τον χρόνο που οι υποψήφιοι έχουν την ελληνική ιθαγένεια μέχρι την ημέρα του διορισμού των υποψηφίων από ένα έτος στα πέντε. Όμως με δεδομένο ότι με το νέο νόμος περι ιθαγένειας οποιοσδήποτε αλλοδαπός πού δεν έχει γεννηθεί στην Ελλάδα αλλά που γονείς τους είναι πρώην παράνομοι-νύν νόμιμοι μετανάστες

και έχει σπουδάσει στην Ελλάδα μπορεί να λαμβάνει την ελληνική ιθαγένεια, αντιλαμβάνεται κανείς σε τι είδους περιπέτειες εισέρχεται η ΕΥΠ.

Σύμφωνα με την νέα διάταξη άτομα τα οποία έχουν γεννηθεί εκτός Ελλάδας με μόλις 6 χρόνια ελληνικής παιδείας και πέντε χρόνια από την στιγμή που έλαβαν την ελληνική ιθαγένεια θα μπορούν να αναλάβουν θέσεις-κλειδιά στην πιο ευαίσθητη υπηρεσία της χώρας.

Σε απλά ελληνικά σημαίνει ένας πολίτης που η εθνική του ταυτότητα και τα συμφέροντά του είναι μιας άλλης χώρας θα μπορεί χωρίς κανένα κώλυμα να μπαίνει στα άδυτα της ΕΥΠ και να έχει πρόσβαση ανάλογα με την εξέλιξη του  στα ελληνικά κρατικά μυστικά. Για την ιστορία από το 2000 μέχρι και το 2011 έχουν λάβει την ελληνική ιθαγένεια 11.821 αλλοδαποί εκ των οποίων οι 1082 τα έτη 2010 και 2011.

Όσο και αν τα «προοδευτικά» στελέχη της κυβέρνησης επιθυμούν να δείξουν προς τα έξω το νέο «ήθος» της ελληνικής δημόσιας διοίκησης η οποία θα μπορούσε να γίνει χωρίς δεύτερη σκέψη πολυπολιτισμική ας αντιληφτούν ότι η Ελλάδα δεν είναι ούτε Νορβηγία, ούτε Ολλανδία, ούτε Βρετανία και σε τελική

ανάλυση ας μελετήσουν πρώτα το τίμημα που πλήρωσαν οι χώρες αυτές όταν επέτρεψαν την αλόγιστη  είσοδο αλλοδαπών στους μηχανισμούς ασφαλείας και πληροφοριών των χωρών τους. 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ