Χάκερ του Ισλαμικού κράτους παρακολουθούσαν τα email της κυβέρνησης Κάμερον
Παρακολουθούσαν τα email μελών της κυβέρνησης Κάμερον, για να μαθαίνουν σε ποια γεγονότα θα παραστούν Βρετανοί αξιωματούχοι και μέλη της βασιλικής οικογένειας.
Μια σημαντική παραβίαση της ασφάλειας της βρετανικής κυβέρνησης έχει αποκαλυφθεί από την GCHQ, σύμφωνα με έκθεση. Οι χάκερ που φέρονται να συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος συνέλεγαν πληροφορίες σχετικά με τους βασικούς υπουργούς του Ηνωμένου Βασιλείου.
Το Αρχηγείο Επικοινωνιών της Κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου (GCHQ) παραβιάστηκε από εξτρεμιστές που συνδέονται με την ISIS, οι οποίοι παρακολουθούσαν email μελών του υπουργικού συμβουλίου του Ντέιβιντ Κάμερον, σύμφωνα με την Telegraph. Μεταξύ τους, η Υπουργός Εσωτερικών Τερέσα Μέι.
Κερδίζοντας πρόσβαση στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της κυβέρνησης, η ISIS μπορούσε να μάθει σε ποια γεγονότα επρόκειτο να παραστούν οι Βρετανοί αξιωματούχοι και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.
Σύμφωνα με τον Κάμερον, το Ισλαμικό Κράτος σχεδίαζε «βάρβαρη επίθεση εναντίον της Δύσης» με στόχο να χτυπήσουν σε «μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις μνήμης» το περασμένο καλοκαίρι.
Στα τέλη Αυγούστου, αναφέρθηκε ότι ένας 21χρονος Βρετανός χάκερ, ο Junaid Hussain, ο οποίος πιστεύεται ότι ήταν ο αρχηγός της ομάδας χάκερ της ISIS, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της αμερικανικής επίθεσης μη επανδρωμένου αεροσκάφους κοντά στη συριακή πόλη της Raqqa, στη βάση του Ισλαμικού Κράτους.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, αποκαλύφθηκε ότι η βρετανική κυβέρνηση είχε καταρτίσει μια «λίστα θανάτου» τζιχαντιστών που βρίσκονται στο εξωτερικό, λίγο μετά τις γενικές εκλογές του Ηνωμένου Βασιλείου τον Μάιο.
Ο υπουργός Άμυνας Michael Fallon δήλωσε την περασμένη Δευτέρα ότι η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να προβεί σε περαιτέρω επιθέσεις εναντίον στόχων της ISIS.
«Εκείνοι σχεδιάζουν να εξαπολύσουν μια σειρά επιθέσεων στη Βρετανία και καθήκον μας είναι να εντοπίσουμε τους τρομοκράτες και να τους προλάβουμε» είπε σε συνέντευξή του.
Το περιεχόμενο των πληροφοριών που έχουν κλαπεί παραμένει ασαφές, ενώ η Telegraph αναφέρει ότι «δεν υπάρχουν παραβιάσεις ασφάλειας», απλά έγινε σύσταση τους αξιωματούχους να ενισχύσουν την ασφάλειά τους στο διαδίκτυο, αλλάζοντας κωδικούς πρόσβασης.