Το FBI θα “τσιμπάει” υπόπτους μέσα από τα social media
«Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν πρωταρχική πηγή πληροφοριών των μυστικών υπηρεσιών, επειδή μέσω αυτών ‘απαντά’ ο πολύς κόσμος σε σημαντικά γεγονότα, με αποτέλεσμα να μπορούν να διαφανούν οι προθέσεις του για τον πιθανό τρόπο αντιμετώπισης, εν εξελίξει, καταστάσεων», γράφει το έγγραφο Αίτησης Πληροφοριών που εξέδωσε το FBI στις 19 Ιανουαρίου. Σκοπός της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών είναι, όπως έγραψε το Russia Today (RT), σύντομα να καταφέρουν να «αδειοδοτηθούν» ώστε να χτυπάει συναγερμός (alert) εάν κι εφόσον κάποιος από τους χρήστες Facebook ή Twitter πουν ή μιλήσουν για ο,τιδήποτε «ύποπτο» -σύμφωνα με το FBI. Βέβαια, ήδη, σύμφωνα με την Jennifer Lynch από το Electronic Frontier Foundation, η οποία μίλησε στο newscientist.com, «το πληροφοριακό υλικό των χρηστών (personal-discussion data) μπορεί να «τσιμπηθεί» από την εκάστοτε αρχή που θα το θεωρήσει ύποπτο, μια και παραμένει στα αρχεία των συγκεκριμένων ιστοτόπων για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι ύποπτες πληροφορίες θα φυλάσσονται στα αρχεία του FBI και η τοποθεσία όπου βρίσκεται ο/η ύποπτος/η θα αναβοσβήνει σε παγκόσμιο χάρτη που θα έχουν στη διάθεσή τους οι πράκτορες. Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
«Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν πρωταρχική πηγή πληροφοριών των μυστικών υπηρεσιών, επειδή μέσω αυτών ‘απαντά’ ο πολύς κόσμος σε σημαντικά γεγονότα, με αποτέλεσμα να μπορούν να διαφανούν οι προθέσεις του για τον πιθανό τρόπο αντιμετώπισης, εν εξελίξει, καταστάσεων», γράφει το έγγραφο Αίτησης Πληροφοριών που εξέδωσε το FBI στις 19 Ιανουαρίου.
Σκοπός της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών είναι, όπως έγραψε το Russia Today (RT), σύντομα να καταφέρουν να «αδειοδοτηθούν» ώστε να χτυπάει συναγερμός (alert) εάν κι εφόσον κάποιος από τους χρήστες Facebook ή Twitter πουν ή μιλήσουν για ο,τιδήποτε «ύποπτο» -σύμφωνα με το FBI.
Βέβαια, ήδη, σύμφωνα με την Jennifer Lynch από το Electronic Frontier Foundation, η οποία μίλησε στο newscientist.com, «το πληροφοριακό υλικό των χρηστών (personal-discussion data) μπορεί να «τσιμπηθεί» από την εκάστοτε αρχή που θα το θεωρήσει ύποπτο, μια και παραμένει στα αρχεία των συγκεκριμένων ιστοτόπων για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Οι ύποπτες πληροφορίες θα φυλάσσονται στα αρχεία του FBI και η τοποθεσία όπου βρίσκεται ο/η ύποπτος/η θα αναβοσβήνει σε παγκόσμιο χάρτη που θα έχουν στη διάθεσή τους οι πράκτορες.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr