Ο Κοσοβάρος που υπέκλεψε στοιχεία Αμερικανών στρατιωτών και τα έδωσε στον ISIS
Οι αρχές της Μαλαισίας συνέλαβαν μετά από συντονισμένες ενέργειες τον Κοσοβάρο υπήκοο Ferizi 20 ετών , για « ηλεκτρονική επίθεση» στο λογισμικό των ηλεκτρονικών υπολογιστών του στρατού των ΗΠΑ.
Ο Κοσοβάρος Χάκερ απέσπασε απόρρητες πληροφορίες για περίπου 1.000 Αμερικανούς στρατιωτικούς και ομοσπονδιακούς πράκτορες, τις οποίες στην συνέχεια τις μετέφερε στους ηγέτες της τρομοκρατικής ομάδας ISIS, αναφέρει το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων lajmi.net.
Ο Ferizi συνελήφθη στις 15 Οκτωβρίου στη Κουάλα Λουμπούρ, σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, το οποίο παραθέτει τις δηλώσεις του αρχηγού της αστυνομίας της Μαλαισίας Khalid Abu Bakar.
«Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο ύποπτος είχε επικοινωνία με έναν σύνδεσμο που «οδηγούσε» κατευθείαν στον ισλαμικό στρατό στην Συρία, παρέχοντας του σημαντικότατες πληροφορίες σχετικά με το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της. Με αυτά τα δεδομένα Τζιχαντιστές ( ειδικοί επί των υπολογιστών) , άρχισαν να απειλούν τα μέλη του αμερικανικού στρατού.
Ο Κοσοβάρος «παλληκαράς» είχε εγγραφεί από τον Αύγουστο του 2014 στο τμήμα υπολογιστών και εγκληματολογίας σε ένα ιδιωτικό ίδρυμα στην πρωτεύουσα Κουάλα Λουμπούρ.
Αν καταδικαστεί, θα αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης μέχρι και 35 χρόνια από την αμερικανική δικαιοσύνη, μιας και ήδη έχει μεταφερθεί στις ΗΠΑ.
Ο Ferizi, ο οποίος είναι γνωστός με το παρατσούκλι του «Th3Dir3ctorY», και πιστεύεται ότι είναι ο ηγέτης μιας ομάδας χάκερ στο Διαδίκτυο με την ονομασία «Security Kosova Xaker ».
Μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου του 2015, ο Ferizi παρέδωσε τις πληροφορίες του για τον στρατό των ΗΠΑ, στον Junaid Hussaini, επίσης γνωστό ως «Abu Al Xusein Al Bretania» , ένα βασικό μέλος της ομάδας χάκερ του ISIS, ο οποίος πιστεύεται ότι σκοτώθηκε στα τέλη Αυγούστου .
Νωρίτερα τον Αύγουστο, ο Hussain είχε αναρτήσει ένα tweet στο Twitter γράφοντας ότι « το ισλαμικό κράτος έχει παραβιάσει τους υπολογιστές του αμερικανικού στρατού και της κυβέρνησης των ΗΠΑ, έχοντας στην κατοχή του έγγραφο 30 σελίδων.
Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό , ο ISIS ισχυρίστηκε ότι είχε πληροφορίες για Αμερικανούς αξιωματούχους, όπως διευθύνσεις και άλλα σημαντικά στοιχεία εμπιστευτικά δεδομένα τα οποία στη συνέχεια «πέρασε» στους ηγέτες του ισλαμικού χαλιφάτου.
Με βάση αυτά τα δεδομένα η τρομοκρατική ομάδα θα κτυπούσε Αμερικανούς αξιωματούχους στις ΗΠΑ , ταχύτερα και πιο αποτελεσματικά εντός αμερικανικού εδάφους.
Σύμφωνα με ιστοσελίδα, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι θεωρούν ότι η υπόθεση αυτή είναι η πρώτη του είδους της, και θεωρούν ότι ο Ferizi είναι υπεύθυνος για την κλοπή πληροφοριών, μέσω των οποίων οι ισλαμιστές είχαν ως στόχο να επιτεθούν σε Αμερικανούς κρατικούς υπαλλήλους.
Εδώ υπεισέρχεται και το ζήτημα των προσωπικών δεδομένων στους πάσης φύσεως υπολογιστές. Διότι όποιο σύστημα ασφαλείας και να είναι σε ισχύ πάντα θα βρεθεί ένας Ferizi να το «σπάσει».