«Δολοφονία» λέει η Δικαιοσύνη η δήθεν αυτοκτονία του στελέχους της Vodafone που αποκάλυψε τις υποκλοπές – Ασκήθηκε δίωξη
Δεκατρία χρόνια μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών επί κυβέρνησης Καραμανλή το οποίο σχετίζονταν και με το σχέδιο «Πυθία» το οποίο αφορούσε σχεδιαζόμενη δολοφονία του τότε πρωθυπουργού της χώρας Κ.Καραμανλή του Νεώτερου και το θάνατο του στελέχους της Vodafone Κώστα Τσαλικίδη, η Δικαιοσύνη αποφαίνεται ότι ο χαμός του 39χρονου o οποίος είχε βρεθεί απαγχονισμένος μέσα στο διαμέρισμά του στον Κολωνό τον Μάρτιο του 2005 δεν ήταν αυτοκτονία αλλά δολοφονία.
Επρόκειτο δηλαδή για στημένη «αυτοκτονία» όπως προκύπτει από την κακουργηματική ποινική δίωξη που άσκησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση για τη συγκεκριμένη υπόθεση.
Κάτι το οποίο κατήγγειλε με αλλεπάλληλες συνεντεύξεις του στα ΜΜΕ την εποχή εκείνη ο διευθυντής του pronews.gr Αναστάσιος Γκουριώτης.
Να σημειώσουμε ότι ανάμεσα στα θύματα του δικτύου υποκλοπών ήταν και ο ίδιος ο οποίος τελούσε χρέη Διευθυντή Ενημέρωσης του ΥΠΕΘΑ εκείνη την εποχή.
Σημειώνεται ότι τότε το ΥΠΕΘΑ είχε σύμβαση αποκλειστικής χρήσης των γραμμών της Vodafone και όλα τα στελέχη του χρησιμοποιούσαν αριθμούς της.
Ειδικότερα, η κακουργηματική δίωξη που είναι κατ’ αγνώστων ασκήθηκε από την εισαγγελέα Πρωτοδικών κυρία Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, κατόπιν παραγγελίας του Εισαγγελέα Εφετών κ. Γρηγόρη Πεπόνη.
Για την υπόθεση του 39χρονου Κ. Τσαλικίδη και τις συνθήκες θανάτου του είχε ξεκινήσει τον Νοέμβριο του 2017 νέα δικαστική έρευνα, η τρίτη κατά σειρά αυτή τη φορά από την Εισαγγελία Εφετών.
Ειδικότερα, με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών την έρευνα είχε αναλάβει ο κ. Πεπόνης προκειμένου να ρίξει φως στα αίτια θανάτου του Κ. Τσαλικίδη, το 2005, λίγο πριν αποκαλυφθεί το σκάνδαλο των υποκλοπών με την εγκατάσταση παράνομου λογισμικού στην εταιρία Vodafone.
Είχαν προηγηθεί μια εισαγγελική και μια κυρία έρευνα, οι οποίες κατέληξαν στο αρχείο δεχόμενες ότι ο θάνατος του Τσαλικίδη ήταν αυτοκτονία και δεν συνδέονταν με το σκάνδαλο των υποκλοπών. Την πρώτη έρευνα είχε διενεργήσει ο τότε εισαγγελέας κ. Ιωάννης Διώτης και τη δεύτερη ο εισαγγελέας Χαρ. Λακαφώσης.
Να σημειωθεί ότι η απόφαση της δικαιοσύνης για τρίτη έρευνα από την εισαγγελία Εφετεών ήρθε μετά και τη δικαίωση των συγγενών του εκλιπόντος από το Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ΕΔΔΑ. Με απόφαση του ΕΔΔΑ δικαίωσε τους συγγενείς του Κώστα Τσαλικίδη, κρίνοντας ότι το ελληνικό Δημόσιο υποχρεούται σε αποζημίωσή τους, γιατί προέβη σε πλημμελή έρευνα για τα αίτια του θανάτου του, παραβιάζοντας τη διάταξη για σεβασμό της ανθρώπινης ζωής