Η Τουρκία ζητά την δημιουργία «κοινής στρατιωτικής δύναμης» μεταξύ των χωρών του Τουράν!
Η Άγκυρα επιχειρεί να εκμεταλλευτεί το χάος στο Καζακστάν
Η διείσδυση της Τουρκίας στον χώρο της Ευρασίας είναι επιθετική και βαθιά με αποτέλεσμα να έχει κατορθώσει να δημιουργήσει έναν κοινό τουρκογενή χώρο μέσα στον οποίο ασκεί γεωπολιτική επιρροή.
Εκμεταλλευόμενη την ύπαρξη τουρκικών εθνών και κρατών επιζητά την δημιουργία μίας αχανούς και πολυπληθούς τουρκικής «ΕΕ» με βάση την οποία δεν θα έχει ανάγκη την original EE.
Στην ουσία πρόκειται για τον μυθικό χώρο του Τουράν, το «λίκνο» των τουρκικών εθνών (Η κόκκινη Μηλιά που έλεγε ο Πατροκοσμάς).
Ήδη έχει προχωρήσει με γοργά βήματα προς μία εμπορική και οικονομική ένωση και τώρα θέλει την δημιουργία μία κοινής τουρκόφωνης στρατιωτικής δύναμης στα πρότυπα του ΝΑΤΟ ή της ευρασιατικής CSTO.
«Τα τουρκικά κράτη πρέπει να αρχίσουν αμέσως να δημιουργούν κοινές ένοπλες δυνάμεις για να μην επαναληφθούν τα γεγονότα του Καζακστάν στο έδαφός τους».
Αυτό δήλωσε ο πρώην ταξίαρχος και πρώην ακόλουθος της Τουρκίας στο Αζερμπαϊτζάν Γιουντζέλ Καραούζ (φωτό), σύμφωνα με την πύλη Голос Турции / «Φωνή της Τουρκίας» στο Telegram όπως αναφέρει το Βαλκανικό Περισκόπιο.
Με αυτά τα λόγια, ο απόστρατος αξιωματικός στράφηκε στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών, που περιλαμβάνει το Αζερμπαϊτζάν, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, την Τουρκία και το Ουζμπεκιστάν, καθώς και την Ουγγαρία και το Τουρκμενιστάν ως χώρες παρατηρητές.
«Στην πρώτη κιόλας συνεδρίαση του οργανισμού θα πρέπει να ληφθούν νομικά μέτρα για τη δημιουργία κοινής στρατιωτικής δύναμης και να γίνουν πραγματικά βήματα. Αν αργήσουμε, μπορεί να προκαλέσουμε ανεπανόρθωτη ζημιά. Αυτό που συμβαίνει τώρα στο Καζακστάν μπορεί να συμβεί και σε άλλες αδελφικές δημοκρατίες», τόνισε ο Καραούζ .
Για το ζήτημα του Τουράν πολλάκις έχουν γραφτεί αναλύσεις στο pronews.gr & στο defencenet.gr όταν κανένα από τα υπόλοιπα ελληνικά ΜΜΕ το θεωρούσε άξιο λόγου, καθώς νόμιζαν ότι επρόκειτο για τουρκικές «μυθοπλασίας».
Μόνο που στην ζωή οι μυθοπλασίες γίνονται πραγματικότητα ότι καταναλωθεί αρκετά μεγάλο ποσό ενέργειας για την υλοποίησή τους.
Πρόσφατα, μια φωτογραφία εμφανίστηκε στο διαδίκτυο που δείχνει τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον ηγέτη του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος Ντεβλέτ Μπαχτσελί με έναν χάρτη του «τουρκικού κόσμου».
Περιλάμβανε περίπου 20 ρωσικές περιοχές. Σύμφωνα με τον αρχηγό του PND, ο «τουρκικός κόσμος» περιλαμβάνει τις νότιες περιοχές της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας , της περιοχής του Ροστόφ , τμήμα του Βόρειου Καυκάσου και της Ανατολικής Σιβηρίας.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι οι Τούρκοι πολιτικοί κατά καιρούς «ενισχύουν την ιδέα της τουρκικής ενότητας», κάτι που είναι απολύτως φυσιολογικό.
Ταυτόχρονα, εξέφρασε τη λύπη του που ένα κόκκινο αστέρι δεν φαίνεται στον χάρτη του «τουρκικού κόσμου», ότι το πραγματικό του κέντρο βρίσκεται στο ρωσικό Αλτάι, από το οποίο προήλθαν οι Τούρκοι.
Οι Ρώσοι δεν επιθυμούν την ίδρυση της τουρκικής «ΕΕ» παρά μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι ένας οργανισμός ο οποίος θα ενσωματωθεί στον Άξονα της Ανατολής, στον οποίο φυσικά σχεδιάζουν να περιλαμβάνονται και η Κίνα μαζί με την Ινδία και το Πακιστάν παρά το γεγονός ότι οι χώρες αυτές έχουν έχθρα αιώνων μεταξύ τους.
Η Μόσχα θέλει με κάποιο τρόπο την αναβίωση ενός νέου Συμφώνου της Βαρσοβίας διότι έχει κατανοήσει ότι υστερεί έναντι της Ουάσινγκτον, στο γεγονός ότι δε διαθέτει συμμάχους που να αποτελούν τείχος προστασίας.
Αντίθετα, οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν το ΝΑΤΟ για να τους προσδίδει στρατηγικό βάθος και για να «απορροφήσει» πρώτο τις όποιες μελλοντικές ρωσικές επιθέσεις διατηρώντας τις ΗΠΑ ουσιαστικά ανέπαφες και να μπορούν να αντεπιτεθούν έχοντα ακόμα ολόκληρη την ισχύ τους.
Η Μόσχα έχει κατανοήσει ότι χρειάζεται έναν παρόμοιο συνασπισμό για να δημιουργήσει ισοδύναμες αρνητικές καταστάσεις έναντι των ΗΠΑ.
Οι μαζικές διαδηλώσεις στο Καζακστάν, για τις οποίες μιλάει ο Καραούζ, ξεκίνησαν την Κυριακή 2 Ιανουαρίου, λόγω της απότομης αύξησης των τιμών του φυσικού αερίου για τα αυτοκίνητα από 60 σε 120 τένγκε (από 10 σε 20 ρούβλια) ανά λίτρο.
Σύντομα, οι διαδηλωτές έθεσαν πολιτικά αιτήματα: παραίτηση της κυβέρνησης, διεξαγωγή νέων εκλογών, αποχώρηση του πρώην προέδρου Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ από την πολιτική. Οι διαδηλώσεις κλιμακώθηκαν σε ταραχές στις οποίες φαίνεται πως συμμετείχαν χιλιάδες ένοπλοι ξενόφερτοι τζιχαντισές με υποδειγματικό συντονισμό που υποδεικνύει κάποιο κοινό κέντρο κατεύθυνσης από το εξωτερικό.