Σ.Στεφανής κατά Κ.Φλώρου για το «φιάσκο» της Λιβύης: «Έγιναν τακτικά και τεχνικά λάθη και πρέπει να αποδοθούν ευθύνες»
«Αιχμές» και κατά του υπουργείου Εξωτερικών
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης της Νέας ∆ημοκρατίας στο Βόρειο Αιγαίο και πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, σε συνέντευξή του άφησε σαφείς αιχμές κατά της κυβέρνησης και του αρχηγού του ΓΕΕΘΑ, Κ.Φλώρου για τη τραγωδία της ελληνικής αποστολής στην Λιβύη που στοίχισε τις ζωές 5 Ελλήνων.
Επέρριψε ξεκάθαρα τις ευθύνες στον Α/ΓΕΕΘΑ Κ.Φλώρο καθώς μίλησε για τακτικά και τεχνικά λάθη (αυτό που από την αρχή έλεγε το pronews.gr, πως η αποστολή σχεδιάστηκε ως «σχολική εκδρομή») και είπε πως πρέπει να ακολουθηθούν συγκεκριμένες διαδικασίες για να αποδοθούν, εφόσον έγιναν τα λάθη αυτά.
Άλλωστε ο ίδιος ο Κ.Φώρος, είπε σε μητέρα ενός εκ των τραυματιών, ότι την ίδια ακριβώς διαδικασία θα ακολουθούσε και πάλι εάν του ζητούσαν να ξαναστείλει Έλληνες στρατιώτες σε ανθρωπιστική αποστολή στο εξωτερικό!
Τι εννοεί λέγοντας να ακολουθηθούν οι διαδικασίες ο πρώην ΥΦΥΕΘΑ Α.Στεφανής; Μα φυσικά ότι πρέπει να αποπεμφθούν συγκεκριμένα πρόσωπα!
Άλλωστε όπως είπε και ο διευθυντής και εκδότης του pronews.gr Τάσος Γκουριώτης στην εκπομπή «Κόκκινη Ζώνη» του πρώην υπουργού (Εργασίας, Εθνικής Άμυνας και Πολιτισμού) Πάνου Παναγιωτόπουλου, στο Kontra Channel , «Η παραίτηση του Κ.Φλώρου έπρεπε να είναι αυτονόητη».
Αναλυτικά ο Αλκιβιάδης Στεφανής είπε:
«Ξεκινώ με το πολιτικό και διπλωματικό σκέλος, που θα έπρεπε να είχαν διευκρινιστεί πλήρως οι συνθήκες της αποστολής (αιχμή κατά του ΥΠΕΞ).
Στη συνέχεια απαιτείται μια πολύ στενή συνεργασία με τους επί τόπου παίκτες. Αυτή τη στιγμή γίνονται ανακρίσεις και ακούγονται πολλά πράγματα και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο τι λέμε» υπογράμμισε.
Εν συνεχεία πρόσθεσε πως «ένα τεράστιο μέρος της αποστολής είναι και η διαχείριση της κρίσης. Υπήρχε μία σύγχυση στην ενημέρωση για το τροχαίο, θα πρέπει να μιλάει ένας φορέας.
Κι αυτός ο φορέας θα πρέπει να είναι απόλυτα έγκυρος και κατατοπιστικός. Θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες για δύο λόγους, ο ένας είναι καθαρά τακτικός και τεχνικός και, δεύτερον, αν έχουν γίνει λάθη και παραλείψεις θα πρέπει να ακολουθηθούν συγκεκριμένες διαδικασίες».