Γ. Αμανατίδης: «Η αντιπολίτευση επενδύει στην καταστροφολογία»
Η κυβέρνηση έχει ως στόχο να φτάσει στο Eurogroup της 20ης Μαρτίου με συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο και να οδηγηθεί στο κλείσιμο της αξιολόγησης, είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης. Πάντως, υπογράμμισε ότι παραμένει ως «αγκάθι» το ζήτημα των εργασιακών, ωστόσο η κυβέρνηση προχωρά για συνολική λύση.
«Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι να είναι σε μια Ευρώπη που ισχύει το ευρωπαϊκό κεκτημένο σε όλες τις χώρες και η Ελλάδα να εξαιρείται» υπογράμμισε στο «Πρακτορείο 104,9Fm» ο υφυπουργός Εξωτερικών και τόνισε: «Η επιστροφή των συλλογικών διαπραγματεύσεων θα αποφέρει σημαντικό αποτέλεσμα και στην πάταξη της εισφοροδιαφυγής» υπογράμμισε ο κ. Αμανατίδης. «Οι συζητήσεις διεξάγονται για τα μέτρα και τα αντίμετρα αλλά και για τα πρωτογενή πλεονάσματα για μετά το 2018» ανέφερε και πρόσθεσε: «Εργαζόμαστε σκληρά και πιστεύω ότι θα έχουμε θετικές εξελίξεις, μένει να δούμε που θα καταλήξουμε για τα πλεονάσματα για μετά το 2019».
Αναφερθείς στη στάση της ΝΔ, ο κ. Αμανατίδης είπε: «Η αντιπολίτευση επενδύει στην καταστροφολογία, η οποία μάλιστα την έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο. Υπάρχει μια σιωπή (…)ακόμα και τώρα που ο κ. Μητσοτάκης είναι στις Βρυξέλλες, αναφέρεται στα εθνικά θέματα, αλλά γι’ αυτά που διαπραγματευόμαστε -όπως οι συλλογικές συμβάσεις και τα πλεονάσματα- δεν έχω δει κάποια κίνηση να βοηθά τη χώρα μας» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εξωτερικών. Καταλήγοντας ο κ. Αμανατίδης σημείωσε την ανάγκη να υπάρξει εθνική στρατηγική ανάπτυξης. «Εμείς εργαζόμαστε σε αυτό το σκέλος ώστε η ανάπτυξη να είναι και βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη, βγαίνοντας στο φως μετά το 2018» υπογράμμισε ο κ. Αμανατίδης.
Για τις εξελίξεις στη Γηραιά Ήπειρο, ο υφυπουργός Εξωτερικών, εκτίμησε ότι «60 χρόνια μετά, η Ευρώπη πρέπει να αναστοχαστεί και να σκύψει στα προβλήματα των πολιτών, να αρχίσει βήματα προς την ενοποίηση της». Για την απόφαση στήριξης της Ελλάδας στο προσφυγικό είπε ότι «η χώρα χρειάζεται όχι μόνο οικονομική βοήθεια για την εγκατάσταση προσφύγων (για στέγαση – σίτιση) αλλά και εφαρμογή όσων αποφασίστηκαν για τη μετεγκατάστασή τους σε άλλες χώρες, καθώς επίσης και βοήθεια σε τεχνικό επίπεδο».