Με ομογενείς πανεπιστημιακούς καθηγητές που «τρέχουν» προγράμματα εκπαιδευτικών εκδρομών για τους φοιτητές τους στην Ελλάδα, συναντήθηκε στη Βοστώνη, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Τέρενς Κουίκ.

Συνοδευόμενος από τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας, Στράτο Ευθυμίου, ο κ. Κουίκ πραγματοποίησε επισκέψεις στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης (Boston University) και στο κολλέγιο Emmanuel, όπου μίλησε στους φοιτητές Διεθνών Σχέσεων για την Ελλάδα και τη θέση της στην παγκόσμια πολιτική σκηνή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού Εξωτερικών, συνεργάστηκε διεξοδικότερα με τους καθηγητές Κέλλυ Πολυχρονίου (Boston University), Πέτρο Βαμβακά (Emmanuel College) και Νίκο Πρεβελάκη (Harvard University), προκειμένου να τους ενθαρρύνει για περισσότερες ετήσιες εκπαιδευτικές εκδρομές στην Ελλάδα, με τη στήριξη και των συναρμόδιων υπουργείων.

«Είναι πολύ σημαντικές οι υπηρεσίες που προσφέρουν οι ομογενείς καθηγητές μας, διοργανώνοντας αυτές τις εκπαιδευτικές εκδρομές στην Ελλάδα, που κρατούν τέσσερις και πέντε εβδομάδες. Στις ομάδες τους οι περισσότεροι φοιτητές είναι από διάφορα κράτη. Είναι παιδιά που γνωρίζουν την πατρίδα μας, την αγαπούν και γίνονται φανατικοί φιλέλληνες» δήλωσε ο Τ. Κουίκ και τόνισε:

«Στα ταξίδια αυτά, πέρα από το τελικό στάδιο μελέτης ορισμένων μαθημάτων τους, έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν αρχαιολογικούς χώρους, να επισκεφθούν τη Βουλή μας, να τους γίνει ενημέρωση για τα εθνικά μας θέματα από τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας, ενημέρωση από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για την οικονομική πορεία της χώρας μας, να παρακολουθήσουν πολιτιστικά δρώμενα, να κάνουν εκδρομές σε νησιά και γενικά να γνωρίσουν όσο γίνεται καλύτερα τον τόπο μας. Πολλά από αυτά τα παιδιά, μαθαίνουν και ελληνικά».

Όπως αναφέρει η ίδια ανακοίνωση, ο κ. Κουίκ ζήτησε από τους καθηγητές να αυξήσουν τον αριθμό των ετήσιων εκπαιδευτικών εκδρομών τους και να παρακινήσουν κι άλλους ομογενείς καθηγητές της Βοστώνης να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

Τους εξήγησε επίσης, ότι είναι εφικτό να εμπλακούν σε αυτά τα προγράμματα τα συναρμόδια ελληνικά υπουργεία, όπως και η γενική γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, ώστε να μεγιστοποιηθούν και οι συμμετοχές και τα θετικά αποτελέσματα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ