«Από τον Νοέμβριο και μετά “ταλαιπωρούμαστε” όλοι από το γεγονός ότι το ΔΝΤ προβάλλει απαιτήσεις, πάνω σε ζητήματα που αφορούν το 2019 και μετά, οι οποίες κατά τη γνώμη μας είναι παράλογες και τις οποίες προσπαθεί να επιβάλλει», επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

«Το ΔΝΤ δεν έχει αποφασίσει αν θα είναι ένας από τους εταίρους του προγράμματος και συγχρόνως ορισμένες από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις λένε ότι είναι απαραίτητη η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα. Αυτό στην ουσία δίνει μια υπερβολική διαπραγματευτική ικανότητα στο ΔΝΤ», σχολίασε περαιτέρω. Υπενθύμισε δε ότι «το ΔΝΤ επιμένει στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, ενώ το Eurogroup κατά πλειοψηφία να λέει ότι υπάρχουν μια σειρά ζητήματα τα οποία σε επίπεδο ευρωπαϊκό δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά».

Ένα δεύτερο ζήτημα που υπάρχει, «είναι ο τρόπος διαχείρισης του χρέους, με στόχο αυτό να μπορεί να εξυπηρετηθεί από την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία», σημείωσε ο κ. Βίτσας και προσέθεσε:

«Και σε αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε, μέσα από αυτή τη διαδικασία των επομένων τριών ημερών όλα αυτά να μπουν σε μια λογική ορθολογική. Σε αυτή την κατεύθυνση, και σε επίπεδο πολιτικών, να βρεθεί μια ενιαία βούληση η οποία θα λύνει αυτόν τον κόμπο. Αυτό μας οδηγεί στο Eurogroup στις 7 Απρίλη που μπορεί να κλείσει η αξιολόγηση, οπότε να έχουμε ένα σταθερό περιβάλλον. Θα μας μένει μόνο τι θα αποφασίσει το ΔΝΤ κατά κύριο λόγο για τον εαυτό του».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ