Στη νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ: Οι μελέτες και τα σχέδια της Πολεμικής Αεροπορίας για την αντιμετώπιση των τουρκικών TFX και F-35
Για την αντιμετώπιση των δύο τουρκικών εναέριων απειλών stealth προετοιμάζεται πυρετωδώς η ελληνική Πολεμική Αεροπορία, καθώς ήγγικεν η ώρα για την έλευση του F-35 Lightning II (σε 12 μήνες η ΤΗΚ παραλαμβάνει τα δύο πρώτα μαχητικά της και σε 30 μήνες θα είναι επιχειρησιακή η πρώτη Μοίρα με 16 αεροσκάφη), ενώ πλέον “κλείδωσε” και το πρόγραμμα του πρώτου τουρκικού μαχητικού εγχώριας ανάπτυξης του δικινητήριου (!) stealth TF-X.
O κίνδυνος δεν είναι πλέον θεωρητικός, είναι εδώ “με σάρκα και οστά” και η Πολεμική Αεροπορία, όπως θα διαβάσετε στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ Ιουνίου που κυκλοφορεί σε όλη την χώρα, ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την μεγαλύτερη πρόκληση στην ιστορία της.
Ούτε καν το 1940 ο κίνδυνος ήταν μεγαλύτερος από την εχθρική Αεροπορία, το 2027 περίπου 135 μαχητικά stealth (100+16 F-35 του Anadolu και τουλάχιστον 10-20 TF-X από το αεροσκάφος που αναμένεται να πετάξει το 2023 και να ενταχθεί σε υπηρεσία το 2025) θα βρεθούν απέναντι σε μια Αεροπορία με απλώς εκσυγχρονισμένα F-16 (όταν βρεθούν τα 2 δισ. ευρώ για το πρόγραμμα) και μερικά Mirage 2000-5!
Οι υπεύθυνοι επιχειρησιακού σχεδιασμού της ΠΑ, λένε από την πλευράς τους, πάντως ότι: “Μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε και να τους νικήσουμε ακόμα και τότε”.
Πώς; Στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί θα διαβάσετε πώς η ΠΑ αναπτύσσει το δίκτυο εξουδετέρωσής τους:
TFX & F-35
Πώς θα αντιμετωπίσει η ΠΑ την επόμενη 10ετία τα δύο τουρκικά stealth μαχητικά.
Επίσης στη νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ θα βρείτε:
Ελληνοτουρκική Κρίση στην Ν.Α. Μεσόγειο – Το επιχειρησιακό δόγμα και η αντίδραση του ΠΝ
Ακόμα ένα επεισόδιο στον ελληνοτουρκικό «Ψυχρό Πόλεμο» προστέθηκε καθώς η Τουρκία αγνοώντας κάθε νομιμότητα επιχειρεί να επιβάλει μια παράνομη «τουρκική υφαλοκρηπίδα» που θα εκτείνεται ανατολικά της Ρόδου μέχρι και δυτικά των ακτών της Κύπρου με το «δίκαιο των όπλων».
Το ΠΝ ετοιμάζεται για μια μείζονα κρίση με αιχμή τα υποβρύχα Type 214 και τις πυραυλακάτους Super Vita ως κύρια όπλα κατανίκησης του τουρκικού Στόλου. Διαβάστε στη νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ τον βασικό σχεδιασμό του ΠΝ.
Πεζοναυτές και Zubr Επιχειρήσεις στο Αιγαίο με ΠΤΜ
Στον ελληνικό αμυντικό σχεδιασμό οι αμφίβιες δυνάμεις έχουν κατεξοχήν πρωταγωνιστικό ρόλο σε περίπτωση επιθετικής ενέργειας από την Τουρκία. Αποτελούν την πλέον ευέλικτη δύναμη ανταπόδοσης που θα κληθεί να φέρει εις πέρας αποστολές ταχείας ενίσχυσης ή ανακατάληψης νήσου σε συνδυασμό με την εκτέλεση αποστολών αντιπερισπασμού, εξάλειψης εχθρικών προγεφυρωμάτων ή υποστήριξης χερσαίων επιχειρήσεων.
ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ: Νέα δεδομένα στη Μέση Ανατολή με F-35 και F-15 Advanced…
Τον Ιούνιο συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον Πόλεμο των 6 Ημερών.. Ένα ιστορικό ορόσημο που σηματοδότησε την αρχή αλλαγής δόγματος για το Ισραήλ, το οποίο μέχρι τότε επεδίωκε να διατηρήσει ένα ποσοτικό προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του. Για την ισραηλινή Αεροπορία (IAF) η εξέλιξη αυτή μεταφραζόταν πλέον σε πλήρη και ολοκληρωτική επικράτηση στον αέρα, έναντι οποιουδήποτε αντιπάλου. Η φιλοσοφία αυτή υλοποιείται μέχρι σήμερα με εγγυητή το πλέον πρόσφατο απόκτημα στο οπλοστάσιο του Τελ Αβίβ που δεν είναι άλλο από το μαχητικό 5ης γενιάς F-35A Lightning II γνωστό με την ονομασία «Adir» σε χρήση με την IAF.
«ΑΟΡΑΤΟΙ» ΓΙΓΑΝΤΕΣ: Πυρηνοκίνητα επιθετικά υποβρύχια ΗΠΑ και Ρωσίας
Στις 25 Απριλίου το αμερικανικό Ναυτικό ενίσχυσε περαιτέρω την δύναμή του στην κορεατική χερσόνησο απέναντι στον στρατό του «υπέρτατου ηγέτη» με την μετακίνηση στην περιοχή του πυρηνοκίνητου υποβρυχίου USS Michigan κλάσης Ohio που φέρει μέχρι 154 πυραύλους έτοιμους για εκτόξευση τύπου Tomahawk κατηγορίας κρουζ. Τα μηνύματα για τον ηγέτη της Πιονγιανγκ όσο και για την κυβέρνηση της Σεούλ είναι πολλαπλά που σημαίνει ότι ο νέος αμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ.
348ΜΤΑ: «Το τέλος του φίλμ» Αποκλειστικό φωτορεπορτάζ
Για 64 χρόνια η 348 Μοίρα Τακτικής Αναγνώρισης ήταν παρούσα σε στους ελληνικούς ουρανούς πραγματοποιώντας την κύρια αποστολή της. Αυτή της τακτικής αναγνώρισης. Το τελευταίο εν ενεργεία RF-4E έσβησε για τελευταία φορά τους κινητήρες του στις 10 Μαΐου.
ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ: Πόσο επικίνδυνη είναι τελικά;
Η Αεροπορία της Βόρειας Κορέας μπορεί να περιγραφεί ως ένα τυπικό δείγμα μιας χώρας του πρώην ανατολικού μπλοκ στις αρχές της δεκαετίας του ΄90. Αποτελείται δηλαδή από ένα μίγμα παλαιών αεροσκαφών σοβιετικού επιπέδου και από ελάχιστα νεότερα αεροσκάφη. Εν μεσω της κρίσης στην κορεατική Χερσόνησο μια ανασκόπηση στον εξοπλισμό και τις δυνατότητές της είναι επίκαιρη.
QAHER-313: Κατάφερε το Ιράν να αναπτύξει μαχητικό 5ης γενιάς;
Πριν από τέσσερα χρόνια, το Ιράν αποκάλυψε ένα τεχνολογίας stealth-κατά τους Ιρανούς-μαχητικό αεροσκάφος το Qaher F-313 “ένα από τα πιο εξελιγμένα μαχητικά σε όλον τον κόσμο” σύμφωνα με την Τεχεράνη. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζονται λεπτομέρειες από το πρόγραμμά του.
ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ “ΛΟΚΑΡΟΥΝ” ΡΩΣΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ AEW&C A-50U ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ
Η ρωσική Αεροπορία έστειλε στη Συρία για δεύτερη φορά, από τον Δεκέμβριο του 2015, τα αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου A-50U.
X-37B: Το υπεραπόρρητο πρόγραμμα της USAF
Προσγειώθηκε στις 7 Μαΐου στο Cape Canaveral το μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο της αμερικανικής Αεροπορίας X-37B έπειτα από 718 ημέρες σε τροχιά, (είχε εκτοξευθεί στις 20 Μαΐου του 2015) ολοκληρώνοντας ακόμη μια άκρως απόρρητη αποστολή γύρω από τον πλανήτη μας
Ακόμη διαβάστε στο ένθετο ΓΕΩ:
Συρία: Ο πόλεμος της προπαγάνδας
Η αξία και η τιμή του θανάτου στον πόλεμο της Συρίας δεν είναι ίδια, ποτέ δεν ήταν. Εξαρτάται από τις συμπάθειες, τις ευαισθησίες, τις συμμαχίες, τα διεθνή ΜΜΕ και φυσικά τους γεωστρατηγικούς σχεδιασμούς των ενδιαφερομένων δρώντων υπερσυστημάτων (ΗΠΑ, Ρωσία), των συστημάτων (Τουρκία, Ιράν, Σαουδική Αραβία και Κατάρ) και του γεωπολιτικού συμπλόκου της διακεκαυμένης περιοχής Συρίας και Ιράκ. Γεγονότα υψίστης σημασίας αγνοούνται, άλλα λιγότερα σημαντικά μεγεθύνονται και προβάλλονται υπερμέτρως, ασήμαντα παρουσιάζονται ως σημαντικά και γενικά η κοινή γνώμη χειραγωγείται ανάλογα με τις επιδιώξεις των ισχυρών.
Do 22Kg: H δράση του πρώτου υδροπλάνου της ΕΒΑ
Το Do 22Kg είναι ένα από τα ελάχιστα γνωστά αεροσκάφη παρατήρησης και ελαφρού βομβαρδισμού της Ελληνικής Βασιλικής Αεροπορίας τα οποία διέθετε πριν την έναρξη του Β’ ΠΠ. Αρχικά αγορασμένα για το Ναυτικό τα υδροπλάνα γρήγορα μεταβιβάστηκαν στην ΕΒΑ για την πραγματοποίηση αποστολών στρατιωτικής συνεργασίας και ελαφρού βομβαρδισμού.