Μήνυμα Καμμένου σε Άγκυρα: «Τα κοιτάσματα νότια της Κρήτης θα αποτελέσουν κέντρο ανάπτυξης της Ελλάδας»
Ευθεία αναφορά στα κοιτάσματα νότια της Κρήτης τα οποία η Τουρκία έχει βάλει στο στόχαστρο έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια της άσκησης «Μέδουσα 7», με Κύπρο και Αίγυπτο.
Ο κ. Καμμένος αφού συνεχάρη τις ελληνικές ΕΔ για την απόδοσή τους στην άσκηση, υπογράμμισε πως η Ελλάδα επιθυμεί την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, αλλά παράλληλα προετοιμάζει τις Ένοπλές Δυνάμεις της προκειμένου να αντιμετωπίσει την οποιαδήποτε απειλή.
Παράλληλα ο κ. Καμμένος δήλωσε πως η μετατροπή της Ελλάδας σε κέντρο σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και οι διεθνείς συμφωνίες που έχουν ξεκινήσει από τον τομέα της άμυνας, θα μεταμορφώσουν την χώρα μας σε έναν σημαντικό ενεργειακό κόμβο, αλλά και παραγωγό ενέργειας. Καμμένος
«Είμαστε εδώ, στην Κρήτη, όπου τα κοιτάσματα, για τα οποία πλέον έχει υπογραφεί να αρχίσει η εξόρυξή τους, ιδιαίτερα στον νότιο τομέα της Κρήτης, θα αποτελέσουν και το κέντρο της ανάπτυξης της πατρίδας μας στον τομέα του φυσικού αερίου και όσον αφορά την εξόρυξη του φυσικού αερίου και όσον αφορά τον αγωγό, ο οποίος συνδέει τα κοιτάσματα της Αιγύπτου, του Ισραήλ και της Κύπρου με τα ελληνικά κοιτάσματα και θα δώσει τη δυνατότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει μια αυτοδυναμία στους φυσικούς και ενεργειακούς της πόρους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ΥΕΘΑ.
Τι απάντησε ο Καμμένος για την τουρκική προκλητικότητα
Ο κ. Καμμένος απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με προκλητικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων τόνισε: «Η Ελλάδα δεν ακολουθεί την ρητορική της Τουρκίας. Πιστεύω πως η Τουρκία θα πρέπει να καταλάβει ότι έχει συμφέρον αντί να προχωρεί σε συνεχείς απειλές και να απομονώνεται από τη διεθνή κοινότητα να πλησιάσει την Ελλάδα και τις άλλες χώρες της περιοχής, να ρίξει τους τόνους των προκλήσεων και της αντιπαράθεσης και να δούμε πως μπορούν να ζήσουν ειρηνικά οι λαοί μας».
Τέλος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έκλεισε τις δηλώσεις του λέγοντας: «Το μήνυμα που στέλνει η άσκηση “Μέδουσα” είναι πως σ’ αυτή την περιοχή που έχει βασανιστεί από πολέμους, συνεχή επεισόδια και ανασφάλεια μπορούμε μαζί να ζήσουμε, να παρέχουμε ασφάλεια, να κάνουμε τους λαούς μας να χρησιμοποιήσουν τις φυσικές τους πηγές και να ζήσουν με ευημερία, ενωμένοι και μακριά από τη βία και την τρομοκρατία».